Audi’nin Coupe SUV sınıfındaki eksiğini kapatacak olan Q3 Sportback, Avrupa pazarında ilk olarak dizel ve benzinli motor seçenekleriyle sunulacak. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde tanıtılan standart versiyona oranla çok daha dinamik bir karaktere sahip olan Sportback, arka bölümünün yanında ön ızgara tasarımıyla da hissedilir bir fark ortaya koyacak.

 

Standart versiyonla en büyük farkını Coupe formlu arka yapısıyla veren modelin gövdesinde artırılmış plastik bölümler, tampon, entegre spoiler ve difüzörün dikkat çekeceğini söyleyebiliriz. Jant seçenekleriyle de sportif karakterini destekleyen Sportback’in kokpit bölümü ise ailenin diğer üyeleriyle paralel seyrediyor. Buradaki en temel farkı bagaj hacmindeki gerileme olarak değerlendirebiliriz. Standart Q3’te 674 litre olup koltuklar yatırıldığında 1.526 litreye kadar çıkabilen bagaj hacmi, bu versiyonda 530 litreden başlayıp 1.400 litreye kadar genişletilebilecek. Konsolda sunulan 10,25 inçlik dijital sürücü ve 10,1 inçlik multimedya ekranlarında ise herhangi bir deneyim farkı yer almıyor.

 

Q3 Sportback Avrupa pazarına ilk olarak iki farklı motor seçeneğiyle geliyor. Dizel ayağında karşımıza çıkan 2.0 litrelik ünite 148 beygir güç ve 340 Nm tork üretirken, benzinli cephesinde aynı hacimde yer verilen motor ise 227 beygir güç ve 350 Nm tork ile geliyor. 7 ileri çift kavrama şanzıman ve önden çekişli altyapının her iki motor için de standart olduğunu belirtmeden geçmeyelim. İleriki vadede 4×4 ve manuel şanzıman opsiyonlarına da kavuşacak olan Q3 Sportback, Almanya’da yaklaşık 40.000 eurodan başlayan fiyatla alıcı bulacak.