Audi’nin SUV ailesinde tepe noktasında konumlanacak olan Q8’in dinamik varyantı SQ8 test sürüşü esnasında görüntülendi. Firmanın diğer bir ateşli SUV’si SQ7 ile aynı 4.0 litre hacmindeki V8 dizel motoru kullanacak otomobil, 435 HP güç üretecek. Dizel talebinin düşüşte olmasına rağmen hala yüksek seviyelerde olması sebebiyle bu üniteyi kullanacak SQ8, bazı pazarlarda 3.0 litrelik V6 TFSI benzinli motorla da satın alınabilecek.

 

Daha önce Q8 Sport Concept isimli konsept bir versiyon da tanıtan Audi, bu modelin 475 bg güce ve 700 Nm torka sahip olduğunu açıklamıştı. Konsept versiyon, bu verilerle 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlıyor ve 273 km/s hıza çıkabiliyordu. Dizel üniteyi kullanan SQ8’lerin de bu değerlerden çok uzak bir performans sergilememesi bekleniyor.

Standart Q8’den farklı olarak daha büyük çaplı jantlara ve dörtlü egzoz çıkışlarına sahip olacak Audi SQ8, havalı süspansiyonlara ve 48V’lik elektrikli mimariden güç alan aktif anti-roll barlara sahip olacak. İleriki dönemlerde ortaya çıkacak RSQ8’in ise Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid’de kullanılan 670 bg güç üreten V8 hibrit üniteyle kombine edilmesi bekleniyor.

Audi, Q8 ile birlikte ürün gamındaki SUV modellerini beşe çıkardı.