Audi’nin yüksek performanslı spor otomobili Audi TT RS Coupe,sıra dışı ölçüde dinamik versiyonuyla daha hafif ve daha güçlü. Dışarıdan bakıldığında ilk dikkat çeken değişiklik ön tamponda bulunan ve otomobilin gücü hakkında  bilgi kodları aktaran hava giriş kanalları, arkada çarpıcı difüzör eki oluyor. Oval borulu çift kanallı egzos sistemi, arka spoyler kolay bir şekile ayrıştırılan bir stile sahip işlevsel bir biçimde tasarlandığını gösteriyor.

Audi TT RS Coupe’nin kısmında ise deri döşeme ve dikişli koltuklar, spor deri direksiyon aracın konforunu belli ediyor. Bir spor otomobile göre oldukça sade bir iç tasarıma sahip olan Audi TT RS Coupe’nin ön konsolunda yer alan yuvarlak krom çerçeveli havalandırma çıkışları oldukça şık duruyor. Deri ve metalin birlikte kullanıldığı vites topuzu ise kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Alüminyum ile desteklenen şasiye sahip olan yeni Audi TT RS Coupe’nin motor bloğunda alüminyum ile desteklenmiş. Bu sayede önemli bir hafifleme yaşayan Audi TT RS Coupe’nin 2.5 litre turbo şarjlı 5 silindirli motoru daya yüksek performans sağlıyor.

 Audi TT RS Coupe’nin 2.5 TFSI motoru 394 HP güç 354 Nm tork güç üretiyor. Yedi ileri çift kavramalı S-Tronic şanzıman ve Quattro dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Audi TT RS Coupe 100 KM/S hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Audi TT RS Coupe’nin maksimum hızı ise 250 KM/S ile sınırlandırıldı.

 Alüminyum motor bloğuna sahip olan Audi TT RS Coupe’nin beş silindirli motoru daha verimli. Alüminyumdan yapılan yeni motor bloğu Audi TT RS Coupe’yi yaklaşık 25 kg hafifletti. Bunun yanında alüminyum motor bloğunda krank mili yatakları daha ince ve gelen gücü daha iyi yansıtıyor.