Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid veya Audi TT RS'in varlığından haberdar değilseniz bu ve benzeri teknolojilerin havuzundan neler çıkabileceğini bir düşünün. Volkswagen Grubu çatısı altında olan iki firma da halihazırda aynı bilşenleri kullanabiliyorlar ancak ileri dönemdeki teknolojik darboğazlar onları daha da yakın işbirliği içinde olmaya zorlayacak.

Bu nedenle, Porsche ve Audi resmen platformları paylaşmak için bir ortak girişim duyurdu. Elektrifikasyon ve otonom teknolojinin yakın tarihte geleceği göz önüne alındığında, otomobil üreticileri teknolojiye yatırım yapmak için bu büyük atılımı ortaya koydular. Aradaki AR-GE uğraşılarını kaldırarak şirket, bu tutumuyla gelişim masraflarından tasarruf edebilir. Günümüzde bunun örnekleri mevcut; eğer bir otomobilin gelişimi bir firmanın başını ağrıtıyorsa başka bir firmaya teknoloji ortklığı teklif et. Tıpkı gelecek olan BMW Z5 ve Toyota Supra gibi.

Porsche ve Audi'nin zaten çok ortak noktası var, ancak birbirlerinin platformlarını kullanmak, her arabanın daha iyi varyantlarının çıkmasına neden olabilir. AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler, "Her iki şirketin de en iyi beyinleri gelecek için teknik çizgiyi birlikte belirleyecek. Müşterilerimiz için en iyi çözümleri ve en iyi teklifleri takip ederek, her şeyden önce bir çok paylaşılan değerle birleştik. "şeklinde konuştu. Her ikisi de otomobil üreticisinin kendi araçlarının her birinde marka kimliğini korumasını isteyecek. Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, "Birlikte, geleceğin hareketliliği için yarışta daha hızlı ilerleme kaydedileceğini" söyledi.

"Her iki şirketin uzmanlığını da kullanacağız ve sinerjiden faydalanacağız ve mantıklı olduğu her yerde işbirliği yapacağız ancak aynı zamanda markalarımız arasındaki farklılığı korumak için çok dikkatli olacağız" dedi. Bir Porsche her zaman bir Porsche ve bu da hep böyle kalacak.". Porsche Mission-E, Audi için bir platform oluşturuyor ve Audi'nin katmanlı şasi mimarisinde son zamanlardaki bir girişim için bir elektrik platformu sunan otomobillerle her iki şirket de anlaşmadan büyük bir kazanç elde etmeyi sürdürüyorlar.Ancak dürüst olalım, en büyük kazanan, muhtemelen, Dieselgate maliyetlerini karşılamak için fırsatları kollayan Volkswagen olacaktır.