Türkiye’de 2007 yılında Şahsuvaroğlu güvencesiyle satışa sunulmaya başlayan SsangYong, XAVL konseptini Cenevre Otomobil Fuarı’ndan sonra Dünya’da ilk kez  İstanbul Autoshow 2017’de otomobil severlerin beğenisine sunuyor. Zinde, Özel ve Premium ürün geliştirme felsefesine dayanan SsangYong XAVL, yolcuları ile duygusal bağ kuran, kullanıcı dostu bir temele dayanıyor. Markanın gelecekteki büyümesine katkıda bulunacak bu stratejik model; sert, maskülen görünümlü ve orijinal bir SUV konsepti ile sunuluyor.

SsangYong, Seul Motor Show’da dünya prömiyerini yaptığı G4 Rexton modeli ile ise, simgesel otantik Rexton'ın marka değerini mirası alıyor. G4 Rexton, nihai tasarım ve performansa sahip yeni bir amiral gemisi olarak tasarlandı. Stil, sürüş, emniyet ve yüksek teknolojilerde mutlak bir devrim sunan yeni otantik SUV, Mercedes-Benz'in 7 vitesli otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemi ile XDi220 motorunun kombinasyonunu temel alan güçlü bir sürüş performansı sunuyor.

G4 Rexton modelinde gövde ağırlıkları en aza indirilirken, kasa sağlamlığını arttırmak için POSCO ile stratejik bir ortaklığa dayalı olarak geliştirilen Quad Frame, Gelişmiş Yüksek Mukavemetli Çelik (AHSS) kullanılıyor. SsangYong, büyük boyutlu SUV’ların daha güçlü off road sürüş performasına ve daha yüksek çekiş kapasitesitelerine olan ihtiyaçlarını G4 Rexton ile karşılamayı ve uzman bir SUV üreticisi olarak konumunu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karizmatik bir tasarım ve 4WD sürüş performansı yanında 'Amiral Gemisi SUV' unvanına uygun güvenlik ve hayatı kolaylaştıran özellikleri ile birlikte, iç mekanın mükemmel kullanımının bir arada sunulduğu G4 Rexton, tüketicilere benzersiz bir sürüş deneyimi yanında duygusal bir memnuniyet de sağlamayı da hedefliyor.

SsangYong Motor CEO'su Johng-sik Choi yaptığı açıklamada; "Kompakt SUV'lar için yeni standartlar belirleyen Tivoli'yi takiben, G4 Rexton, geleneksel SUV ile büyük boyutlu premium SUV'ların canlanacağının işaretlerini veriyor. Yepyeni bir pick-up modeli de dahil olmak üzere her yıl yeni bir ürün sunarak eksiksiz bir SUV serisini yeniden inşa etmeyi planlıyoruz ve tüm kaynaklarımızı gelecek için ekonomi dostu araçları geliştirerek yeni bir büyüme ivmesi yaratmaya odaklanıyoruz.” dedi.

Şahsuvaroğlu Grup güvencesiyle 2016 yılında Türkiye pazarına giriş yapan, Hafif Ticari ve Binek araçlar konusunda Çin’in en büyük ihracatçısı konumunda olan DFSK, 2017 İstanbul Auto Show Fuarı’nda 3. Salon 302 numaralı stantta Mini Maxi ve Mega Van modelleriyle boy gösteriyor.

“Çok çalışan az tüketen” sloganıyla satışa sunulan DFSK Mini Maxi ve Mega Van araçlar; ABS, EBD, ESP ve çift hava yastığı standartları ile güvenliği ön planda tutuyor. Dual VVT teknolojisine sahip Euro 6 standartlarına uygun güçlü motoru ile yüksek tork değerleri üretirken, ekonomik motoru ile düşük yakıt sarfiyatı yüksek performans ile birlikte sunuyor.

DFSK Mini Maxi, elektrikli motor yardımı ile çalışan Eletrikli Direksiyon sistemine, ayrıca 2,9 metre uzunluğunda kargo bölümü ile segmentinde en büyük kapasiteli kasaya sahiptir. Ticarete önde başlamak isteyen ticari araç kullanıcıları için avantajlarıyla fark yaratan DFSK Mega Van ise 5,1 metreküp yükleme kapasitesiyle segmentindeki en büyük taşıma hacmine sahiptir.

DFSK Mini Maksi ve Mega Van modelleri; iş hayatında rekabet avantajı elde etmek isteyen ticari araç kullanıcılarının, fiyat, kalite ve performans kriterlerini karşılamasıyla tercih sebebi olmaya devam ediyor.