Avrupa binek otomobil pazarı, Mayıs ayında 1,1 milyona yakın yeni tescil sayısına ulaşarak bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 18 oranında büyüdü.
Jose Pontes tarafından paylaşılan EV Volumes verilerine göre, Mayıs ayında Avrupa'da 253.000'in üzerinde elektrikli otomobil tescil edildi ve bu rakam bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 38 daha fazla. Bu aynı zamanda toplam araç adedinin yüzde 23'üne tekabül ediyor.
Bir önceki yıla göre %67 oranında büyüyen bataryalı elektrikli otomobil sektörünü mercek altına tutmak özellikle büyük önem taşıyor. Bu yaklaşık 165.000 otomobil ya da pazarın %15'i'ne tekabül ediyor. Bu sırada, şarj edilebilir hibrit otomobil kayıtlarının sayısı neredeyse hiç artmadı.
Bu yıl şu ana kadar Avrupa'da 1.1 milyondan fazla elektrikli binek araç tescil edildi ki bu da toplam pazarın yaklaşık yüzde 21'ine tekabül ediyor.
2022 yılını referans alırsak Avrupa'da 2,6 milyondan fazla yeni binek elektrikli araç tescil edildi. Bu da toplam pazar hacminin yaklaşık yüzde 23'ü.
Tesla Model Y, Mayıs ayında Avrupa'da en çok satan elektirikli model olmaya devam etti. 21,967 adet kayıtla Tesla Model Y, üst üste yedinci ay da zirvede yer aldı.
Volkswagen ID.4'ün Mayıs ayında artan satışları, ay boyunca 8.600 kayıt, ikinci sırayı geri kazanmasını sağlasa da başka hiçbir elektirikli buna yaklaşamadı bile. Ayrıca Volkswagen grubuna ait MEB tabanlı elektrikli crossover/SUV üçlüsünü Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron ve Skoda Enyaq iV toplam 20,859 adet sattığını da unutmamak gerekir.
İlk beş ayda Tesla Model Y'nin diğer modellere göre üstünlüğü yaklaşık 70.000 adede yükseldi.
Tesla, kayıt sayısına göre Avrupa'daki en popüler elektrikli otomobil markası olmaya devam ediyor, ancak Stellantis grup onları yakından takip ediyor.