7-19 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yılın Otomobili yarışmasının finali gerçekleştirildi. Jüri üyelerinin puanlaması ilgiyle takip edildi.

Son puanlamalar açıklanana kadar birincinin belli olmadığı finalde birincilik Peugeot 3008'in oldu.

Finalist Otomobiller

Yılın Otomobili finallerinde 7 otomobil yarıştı. Bunlar; Alfa Romeo Giulia, Mercedes-Benz E Serisi, Peugeot 3008, Volvo S90, Citroen C3, Toyota C-HR ve Nissan Micra oldu.

319 puanla birinci olan Peugeot 3008'i diğer finalistler şu sıralamayla takip etti. Alfa Romeo Giulia (296), Mercedes-Benz E Serisi (197), Volvo S90 (172), Citroen C3 (166), Toyota C-HR (165), Nissan Micra (135).

Peugeot 3008'i öne çıkaran özellikleri

Peugeot'un en iddialı SUV otomobillerinden olan 3008, tasarımı ve ileri teknolojisinin yanı sıra teknik özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Yeni EMP2 platformu sayesinde, SUV segmentindeki diğer otomobillere göre önemli ölçüde geliştirilmiş bir yol tutuş dengesi sağlıyor. EAT6 (Efficient Transmission) 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı yüksek verimli tork konvertörü ve hızlı vites değiştiren Quickshift teknolojisi sayesinde oldukça iddialı bir performansa sahip. Tüm motorlar ile eşleştirilebilen şanzıman, elektronik bir vites kumandası ile kontrol ediliyor. Bu yeni teknoloji sayesinde kolay ve güvenli kullanım sağlanıyor. Elektrikli darbe kontrolü, Spor modu ve quickshift teknolojisi ile EAT6 şanzıman Yeni SUV 3008’e sınıfının en iyi performans ve yakıt tüketimi değerlerini sunuyor.

Etiketler: otomobil   avrupa'da   yılın   araba   peugeot   3008   seçildi   birinci   araba   haber   haberler   haberleri