Büyükşehir Belediye Meclisi; Emek, Aydınlıkevler, Kazım Karabekir Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, Cebeci Dumlupınar Caddesi, Etimesgut İstasyon Caddesi ve Demetevler'de büyük sıkıntı yaratan ikinci el oto galerilerinin şehir dışında faaliyet yapmalarını sağlamak amacıyla, geçen yıl aldığı kararların ardından denetimlerini sıklaştırarak taşınma işlemlerini hızlandırmıştı. Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan OTONOMİ'de 551 otomobil galerisi bulunuyor.

GÜNDE 11 BİN ZİYARETÇİ

Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'ndaki yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kurulu Otonomi, günde 11 bin ziyaretçi ağırlayacak.

5 BİN İSTİHDAM

Günde 9 bin aracın giriş çıkış yapabileceği merkezde aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Araç almak isteyenler de binlerce araç içinde aradığı her marka ve modeli Otonomi'de; aynı çatı altında bir arada bulacak, farklı marka ve fiyat seçeneklerini değerlendirerek istediği aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde Otonomi garantisiyle satın alabilecek.

Otonomi yatırımı, doğrudan 5 bin kişilik istihdam yaratacak. Otonomi'de 2. el araçlar için yapılan 551 showroomda doluluk ise yüzde 70'e ulaştı.