Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı olan 45.Yeşil Bursa Rallisi’ni hedeflediği şekilde ‘markalar’ ve ‘gençler’ lideri olarak tamamlayan ve ‘iki çeker’de tekrar liderliğe yerleşen Castrol Ford Team Türkiye, ülkemizi Avrupa’da temsil ettiği Balkan Ralli Kupası’nda Sırbistan Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. İkili, Ford Fiesta Rally4 araçları ile Sırbistan’da Balkan Ralli Kupası’nı ülkemize kazandırmak için önemli puanlar peşinde koşacak.

Sırbistan Rallisi’ni daha önce kazanan Murat Bostancı, bu yarışta Ali Türkkan’ın pilot koçu olacak

Bu sezon diğer uluslararası yarışlarda olduğu gibi bu yarışta da Ali Türkkan’ın co-pilotluk görevini Onur Vatansever yapacak. Daha önce 2015 Sırbistan Rallisi’nde de yarışan Castrol Ford Team Türkiye şampiyon pilotu Murat Bostancı ve co-pilotu Onur Vatansever ikilisi Fiesta R5 otomobilleri ile bu ralliyi kazanmış ve Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yerleşerek sezon sonunda da 2015 Avrupa  Ralli Kupası’nı Türkiye’ye armağan etmişlerdi. 

Castrol Ford Team Türkiye’nin 2015 yılında Sırbistan Rallisi’ni kazanan pilotu Murat Bostancı da bu yarışta Ali Türkkan’ın pilot koçluğu görevini üstlenecek. Aynı zamanda Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı da 1991 yılında ‘YU Rally’ ismiyle koşulan Sırbistan Rallisi’ni Ford Sierra Cosworth otomobili ile bir defa kazanmıştı.

Castrol Ford Team Türkiye, ‘Gençler’ klasmanında Türkiye’nin ilk şampiyonluğu için ter dökecek.

Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotu Ali Türkkan, Sırbistan Rallisi öncesinde ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ kategorilerinde Balkan Ralli Kupası’nda lider konumda yer alıyor. Castrol Ford Team Türkiye’nin bu yarış sonrasındaki hedefi her iki kategoride de Balkan Ralli Kupası’nı ülkemize kazandırabilmek. Bu başarı ise Türkiye’nin ralli branşında gençler klasmanında kazanacağı ilk şampiyonluk olacak.

Castrol Ford Team Türkiye ve genç pilotu Ali Türkkan, Balkan Ralli Kupası’nda şu ana kadar elde ettikleri puanlarla şimdiden Avrupa Ralli Kupası finaline katılmaya hak kazanmış durumda. Avrupa Ralli Kupası finali ise 4-6 Kasım tarihlerinde Almanya, Lausitz’de düzenlenecek.

Castrol Ford Team Türkiye, 15. şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor       

Öte yandan sezon başından beri Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası’nda liderliğini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl 15’inci şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor. Castrol Ford Team Türkiye bu yıl, 2021 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2021 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğunu ve 2021 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğunu hedefliyor. 

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

16 – 17 Ekim Ege Rallisi İzmir (Asfalt)
13 – 14 Kasım Kocaeli Rallisi Kocaeli (Toprak)
27 – 28 Kasım İstanbul Rallisi İstanbul (Toprak)