Dünyanın 5 numaralı otomobil grubunun küresel elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu olma çabalarının bir adımı olarak görülen batarya üretimi, üretim süresini ve maliyetleri azaltacağını öngörüyor. Dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticileri, batarya teknolojisini iyileştirmek için milyarlarca dolarlık yatırım yapıyor ve bu da elektrikli araç fiyatlarını içten yanmalı motora kıyasla yüksek tutuyor.

 Pazar lideri Tesla, Eylül ayında EV pillerinin maliyetini yarıya indirmeyi ve elektrikli araç fiyatlarını 25.000 $ 'a düşürmek için ana otomobil bileşenlerini şirket içinde daha fazla üretmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

Hyundai, özel Elektrikli Global Modüler Platformunun (E-GMP), çeşitli EV modellerinde kendi pil modülü teknolojisini kullanmasına ve bileşen sayısını% 60 azaltmasına izin vermesini bekliyor.7

Hyundai'nin Ar-Ge şefi Albert Biermann, SK Innovation Co Ltd ve LG Chem Ltd'nin LG Energy Solution gibi tedarikçileriyle işbirliği yapmaktan memnun olduğunu söyledi.

Hyundai Motor ve kardeş şirketi Kia Motors, 2025 yılında 1 milyon EV satarak dünyanın üçüncü en büyük EV satıcısı olmayı hedefliyor.