Yeni ve ilk BMW M8'in detayları ile fotoğrafları sonunda basın ile paylaşıldı. 1990'lı yıllarda bulunan 8 Serisi modellerinde bile M logosu taşımayan aile, sonunda istediğine kavuştu. M8'in uzun kaputunun altında bulunan çift turbolu 4.4 litrelik V8 motor, 600 beygir gücü ve 750 Nm tork üretebiliyor.


 
Tabi bu güç sadece "standart" M8'e ait. BMW, M8'in yanına ailenin en büyük çocuğu olan M8 Competition'ı da yerleştirecek -ki araç 625 beygir gücü ile segmentinin en hızlı makinelerinden biri olacak. M8 Competition, bu büyüklüğünün sayesinde üstü açık bir versiyona da kavuşabilecek. Hatırlarsanız BMW, M5 kullanıcılarına bu seçeneği sunmamıştı.


 
M8, donanım seçeneği fark etmeksizin 8 ileri vitesli Steptronic şanzıman ile eşleştirilecek. Gücünü BMW'nin xDrive sistemi ile dört tekerine birden aktaracak olan araç, 0-100 km/sa hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlayabilecek. Üstü açık versiyonlarında ise bu süre 3.4 saniyeye kadar uzayacak.

Azami hızı elektronik olarak limitlenen M8, 250 km/sa hızından itibaren yavaşlamaya başlayacak. Eğer opsiyonel M Driver's Package seçeneğini işaretlerseniz Alman mühendisler bu limitleyiciyi sizin için sökecek ve M8'iniz ile 300 km/sa hızını aşabileceksiniz. M8, sadece bu rakamlarla bile segmentindeki çoğu otomobilin önünde bulunuyor.


Bir M aracından beklediğiniz kadar konforlu ve performans odaklı bir araç olacak M8, kontrolü gerektiğinde sürücüsünün ellerine de bırakacak. Direksiyonun arkasında bulunan kulakçıklar ile manuel şanzımanın keyfini çıkarabileceksiniz.
Yeni süspansiyonlar ve daha tepkili direksiyonu ile öne çıkan Competition modelleri, sert yayları ve derisinin artındaki sert materyaller ile dikkat çekecek. 15.5 inçlik ön frenler standart olarak sunulurken, 15.75 inçlik karbon seramik fren sistemleri opsiyonel olacak. BMW, isteyen kullanıcılarına egzoz seçi seçenekleri de sunacak. Yani isterseniz M8'iniz bir opera sanatçısı, isterseniz bir pandomimci gibi davranabilecek. 


M8'in dış tasarımında ise çok ciddi değişiklikler bulunmuyor. İlk bakışta dikkat çeken agresif ön kısmı, BMW'nin alametifarikası olan büyük böbrek ızgarası ile tamamlanmış. M marka egzozlara sahip olan araç, 20 inçlik jantlarla oldukça korkutucu görünüyor. Opsiyonel M Carbon Exteriror Package ile işin içine girecek büyük hava kanalları, yan marşpiyeller ve arka difizörü de hoş bir eklenti olabilir. İç kısımda yaşanan ufak değişiklikler içerisinde ise M koltuklar bulunuyor.