Bu inovatif iç kaplama, en gelişmiş taş kaplama teknolojisi kullanılarak ve 200 milyon yıldan uzun sürede oluşmuş doğal bir ürünün lüks, çağdaş bir şekli elde edilerek gerçekleştirildi.

Taş tahtası ve kuvars taşı, sürdürülebilir bir şekilde, taş işçiliğinde kadim ve zengin bir kültüre sahip bir ülke olan Hindistan’ın Rajasthan ve Andra Pradesh bölgelerindeki taş ocaklarından elle seçildi. Taşın kesitleri, daha büyük parçalardan ayrıldı ve cam elyafı ve özel bir reçine kullanılarak düzeltildi. Son olarak, Bentley’in İngiltere’nin, Crewe şehrindeki genel merkezinde dünyaca meşhur Mulliner gövde üretim ekibince elle şekillendirildi ve son halini aldı.

Kaplamanın taş yüzeyleri yalnızca 0,1 mm inceliğinde; bu da son derece hafif ve yarı saydamlık katarak, yolcuların taştaki şık taneleri ve desenleri görebilmesini sağlıyor.

Ahşap ve deri el işçiliğinde uzmanlığıyla ünlenen Bentley, şimdi yeni, zarif ve eşsiz materyallerle, müşterilerine ısmarlama işçiliğin ve seçeneklerin daha iyisini sunuyor.

Mulliner, Continental ve Flying Spur ile Stone Veeners’ı doğal bir dokunuşla ve dört renk seçeneği ile sunacak: Galaksi, Sonbahar Beyazı, Terra Kırmızısı ve Bakır. Her ısmarlama özellik gibi, Stone Veeners ile ilgilenen müşteriler de, her müşteriyle özel taleplerini belirleyebilecekleri Mulliner’in ısmarlama ekibiyle iletişime geçebilecekler.