Flying Spur V8 S, yeni ve artırılmış sportif yeteneklerinin ipuçlarını taşıyan bir dizi sportif tarz çizgisine de sahip. İyileştirilmiş performansına uyum sağlayan siyah radyatör ızgarası, arka difüzor ve yeni gömme ızgara V8 S’e anlamlı bir görüş kazandırıyor.

Daha Fazla Güç, Daha Keskin Yol Tutuş, Sınıfının Lideri Konforun Aynısı

Güç için geliştirilen Bentley’in dünyaca ünlü 4,0 litrelik çift turbo V8 S motoru, 507 HP güç üreten kardeşi V8’e kıyasla 21 HP daha fazla güç üreterek, 528 HP’ye ulaşıyor. 1.700 d/d’de 680 Nm maksimum tork  düzeyine çıkıyor. Böylece Flying  Super V8 S, 0-100km/h hızlanmasına 4,9 saniyede ulaşarak, V8’den 0,3 saniye daha kısa bir sürede hızlanıyor. Bu modelin maksimum hızı da 306 km/s.

İyileştirilmiş bu performans düzeyi, V8’in etkileyici yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon düzeyinden ve tek depoyla 837 gitme özelliğinden taviz vermeden sunuluyor. Yeni Flying Spur V8 S’nin kombine döngü yakıt ekonomisi 100 kilometre başına 10.9 litre ve kilometre başına CO2 emisyonu da 254 gram.

Güç, performans ve tasarrufun bu birleşimi, Bentley V8’in motorunun tasarımına eklenen bir dizi gelişmiş teknoloji sayesinde ortaya çıkıyor. Sabit hızla yolculuk sırasında sekiz silindirden dördünü kapatan değişken yer değiştirme teknolojisi, sadelikten taviz vermeden yakıt tüketimini aşağı çekiyor. Daha fazla güç gerekmesi halinde ise motor otomatik ve sorunsuz bir şekilde sekiz silindirle çalışma düzenine geçiş yapıyor.

Yüksek teknolojili V8 motorda ayrıca, yüksek basınçlı doğrudan enjeksiyon, düşük sürtünmeli krank mili yatağı, gelişmiş ısı yönetimi, elektrikli şarj sistemiyle enerji kazanımı ve daha yüksek verimliliğe sahip yenilikçi turbo şarj paketleme yer alıyor.

Hem motor hem de şanzımanda yapılan değişiklikler, kelebek tepkisinin keskinleşmesine neden olurken, Flying Spur V8 S’in gücünün devir aralığının alt sınırlarına da ulaşmasını sağladı. S modunda, sürücüler, daha keskin tarzda bir kelebek tepkisi ve şanzımandan gelen ek bir motor freni hissedecekler. S modu seçildiğinde, sekizinci vites kilitleniyor ve tırtıklı vites değiştirme kolları da otomobilin yeni, sportif yanıtla uyum göstermeye başlıyor. Modern Bentley geleneğinde, tüm yol ve hava koşullarında temkinli ve cazip bir sürüş sunacak şekilde güç, 40:60 arkanın lehine tork bölüşümüyle dört çekerli bir sistemle yola iletiliyor.  Güç özelliklerinde yapılan bu iyileştirmeleri tamamlayan Flying Spur V8 S’in yeni uyumlu süspansiyon ayarı, yol tutuş ve gövde kontrolünü iyileştirirken, sürekli sönümleme kontrolüne sahip, alüminyum çift salıncaklı ön ve ikizkenar yamuk şeklindeki çok bağlantılı arka kendi düzeyini ayarlayabilen hava süspansiyonu da Flying Spur’un efsanevi zarafetinin korunmasını sağlıyor.

Sürekli Sönümleme Kontrolü (CDC) sisteminde yapılan dikkatli ayarlama, yol tutuş performansının iyileştirilmesine yardımcı oluyor ve sürüş konforundaki rahatsızlıkları da en alt düzeye çekiyor.

Elektronik Stabilite Kontrolü de Flying Spur V8 S için iyileştirildi. Yeniden ayarlanan bu sistem, sistem müdahalesinin ardından motor torkunun yenilenmesiyle birlikte daha yüksek hızlarda patinajın artmasını sağlıyor. Bu da geliştirilen şasi ve artırılan hızın tam potansiyelinin kullanılması için heyecanlı sürücüye daha fazla fırsat tanıyor. Opsiyonel karbon seramik frenler de kırmızı ve siyah boyalı kaliper seçenekleriyle birlikte sunuluyor.

Sportif Tarzın İzleri Performans Amacına Yönelik İpuçları Veriyor

Flying Spur V8 S’ın dış hatlarında da koyu ve sportif unsurlar yer alıyor. Bentley’in simgesi olan matriks ızgara siyah renkte, Flying Spur V8 S’e yolda etkileyici bir duruş sunan Beluga parlak arka difüzörle birlikte standart olarak sunuluyor.

V8 S, gövde rengindeki gömme yapıyla siyah ızgaranın birleşiminden oluşan yeni ve özel ön ızgara yapısıyla kendini belli ediyor. Ekürisi Continental GT V8 S’dekilerin aynısını yansıtan arka kemerdeki V8 S etiketi, V8 S basamaklar ve 20 inçlik açık renkli kollara sahip jantlar da modelin kimliğini daha da ortaya çıkarıyor.

Daha da sıra dışı bir görüntüye sahip olmak isteyenler için Flying Spur V8 S bir dizi agresif ve koyu renkteki tarz unsurlarıyla kişiselleştirilebiliyor. Daha tehditkar bir etki yaratmak için koyu renkte boyanan farlar (ön ve arka), parlak siyah renkteki yan arka yuvaları ve benzersiz Mulliner Sürüş Özellikleri 21 inçlik siyah ve parlak, makineden geçirilmiş altı kollu jantlar tercih edilebilir.  İç mekanda yapılan değişiklikler de sportif dış görünüşe mükemmel uyum sağlıyor. Piyano siyahı ahşap kaplamalar ve üç kollu sportif direksiyon standart olarak sunulurken, tırtıklı vites kolu ve vites değiştirme kolları sürüş deneyimine dokunan bir hissiyat yaratıyor. V8 S’e özel farklı renk özellikleri sayesinde iki tonlu koltuklar ve bunlara tezat oluşturan tavan merkezi yayı ön plana çıkıyor. V8 S koltuk başlığı dikişleri de ayrıca sunuluyor.

Flying Spur için Müşteriye Sunulan Seçenekler 2016’da Artırıldı

Flying Spur’u müşterilere daha da çekici hale getirmek için Bentley, bir dizi olağanüstü opsiyonel özellik sunuyor.

W12 ve V8 S modellerinde yarı anilin deri kaplama opsiyonel olarak yer alıyor. Otomotiv sektöründe mevcut olan en yüksek kalitedeki bu deri kaplama iç kabine daha konforlu, lüks ve doğal bir his veriyor.

Deri koltukların üzerindeki yeni, modern düz çizgiler de görsel etkiyi daha da artırırken, Mulliner Sürücü Özellikleri terzi elinden çıkmış bir İngiliz ceketini anımsatan küçük baklava işlemeli bir desen de sunuyor.

Flying Spur – Olağanüstü, Güçlü ve Bireysel

Zahmetsiz sürüş özelliklerinin, olağanüstü el işçiliğinin ve dahili teknolojiyi benzersiz bir şekilde harmanlayan Flying Spur, dünyanın en iyi lüks sedan otomobili olduğunu iddia etmekte çok haklı.

Bentley’in tasarım ekibi, geleneksel Bentley tarzının çizgilerini sportif bir duruşla birleştiren atletik bir araç geliştirdi. Keskin özellikli hatları, sert arka kemerleri tamamlarken, LED gündüz farları, gizli parlak unsurları ve tarz sahibi alaşımlı jant seçenekleri, Flying Spur’a modern ve çağdaş bir his katıyor.

İç kısımda ise Bentley, olağanüstü el işçiliğiyle yapılan deri döşeme ve ahşap kaplamalarla gelişmiş akustik ve elektronik teknolojileri birleştiren lüks ve geniş bir kabin ortaya çıkardı.  Flying Spur, kabin içinde sunduğu bir dizi teknolojiyle kendisini hareket halindeyken hem çalışma hem de rahatlama için ideal bir yer haline dönüştürüyor. Bir düğmeyle içinde olduğu arkadaki orta konsolun üzerine çıkan yenilikçi Dokunmatik Ekran Kontrol sistemi, arka koltuğun konforunda otomobilin iklimlendirme ve bilgi-eğlence sistemlerini kontrol etme olanağı sunarken, opsiyonel Mültimedya Özellikleri de olağanüstü bir Arka Koltuk Eğlence sistemini beraberinde getiriyor.

Flying Spur’ın seyahat halindeyken mevcut olan WiFi bağlantı noktası da bu otomobilin hem iş hem de dinlenme için ideal model olma özelliğini kanıtlıyor.