Bentley, gelecekteki tüm modelleri için hibrit versiyonu sunma planlarını tekrar doğruladı. İngiliz şirketin CEO'su Wolfgang Dürheimer, otomobil üreticisinin eklenti hibrit modellerini, elektrikli araçlar gelene kadar geçici bir köprü teknolojisi olarak değil, hem elektrikli araçların hem de ICE otomobillerinin en iyi özelliklerini sunan bir platform olarak gördüğünü açıkladı.

Detroit'teki 2017 Otomotiv Haber Dünyası Kongresi'nde yaptığı konuşmada Dürheimer, "PHEV için geçiş teknolojisi deniyor- bu fikir yakında kaybolacak" dedi. "Benim bakış açıma göre, plug-in hibrit teknolojisi iki dünyadan da en iyi özellikleri sunuyor.”

Dürheimer, Bentley modellerinin plug-in hibrit türevlerinin yakın gelecekte dizel ve benzinli otomobillerin yasaklanması beklenen şehir merkezlerinde araçlarını kullanmak isteyen müşterileri için mükemmel bir çözüm olacağına inanıyor. Öte yandan, elektrikli araçların çoğu ile uzun yolculuklar hala imkansızken plug-in hibrit modellerinde böyle bir durum söz konusu değil.

Uzun lafın kısası; Bentayga’nın hibrit güç organı ile çalışacak ilk Bentley olacağı aşikar. Aracın ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi ancak otomobil muhtemelen 2018’de yollarda olacak. Onu da muhtemelen elektrikli bir motor tarafından desteklenen V6 içten yanmalı motora sahip hibrit Continental GT takip edecektir.