AutoNews'in haberine göre, Biden Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Federal hükümet ayrıca, Amerika'da Amerikan işçiler tarafından yapılan temiz elektrikli araçlarla değiştireceğimiz muazzam bir araç filosuna sahip" dedi.

Biden, araçların Amerikan yapımı olmayan önemli bileşenlere sahip olsalar bile ABD hükümeti tarafından satın alındığında ABD yapımı olarak kabul edilmesine izin veren mevcut kuralları eleştirdi.

Biden, motor, çelik ve cam gibi kilit parçaların ABD yapımı olduğu düşünülen araçlar için yurtdışında üretilmesine izin veren "boşlukları" kapatacağını söyledi.

Beyaz Saray, Biden'ın mevcut araçları hangi dönemde değiştirmeyi planladığına dair soruları hemen yanıtlamadı. Filoyu değiştirmek 20 milyar dolara veya daha fazlasına mal olabilir.

Biden'in Pazartesi imzaladığı "Buy America" ​​idari emri, elektrikli araç alımını yönlendirmiyor.

Genel Hizmetler İdaresi'ne göre, 2019 itibariyle ABD hükümeti, 4.5 milyar mil sürülen ve 375 milyon galon benzin ve dizel yakıt tüketen 645.000 araca sahipti. GSA, ABD hükümetinin 2019'da federal araç maliyetleri için 4,4 milyar dolar harcadığını söyledi.

Kampanya sırasında Biden, "federal, eyalet, kabile, posta ve yerel filolar için temiz araçlar satın alma konusunda büyük bir federal taahhütte bulunacağına" söz verdi.

Ayrıca, "Amerikan otomobil endüstrisinde, yerli otomobil tedarik zincirlerinde ve parçalardan malzemeye elektrikli araç şarj istasyonlarına kadar otomobil altyapısında" 1 milyon yeni istihdam sözü verdi.

Başkan ayrıca 550.000 EV şarj istasyonu inşa etme ve temiz enerji araştırmalarına daha fazla harcama sözü verdi.