Renault-Nissan, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Carlos Ghosn'un yönetim kurulu başkanlığına geçmesiyle Mitsubishi Motors'ta %34 oranında kontrol hissesi satın almıştı. Bu yeni ortaklığın sonucu olarak henüz ciddi bir değişiklik yaşanmazken, Mitsubishi yöneticileri markanın dünyada kendi kimliğini korumaya devam edeceğini belirtti.

Mitsubishi'den Don Swearingen, Perşembe akşamı düzenlenen bir etkinlikte açık bir şekilde "Rakibiz ve rakip kalacağız" dedi. Elbette ki iki marka da birbirlerinden çok şey öğrenecekler, birçok konuda bilgilerini paylaşacaklar ama Swearingen "Nissan bize üzerinde yalnızca yeni bir amblem olan otomobiller vermek istemiyor” diyor.

Aynı ana şirketin sahip olduğu iki marka olan Hyundai ve Kia ortaklığını düşünecek olursak, iki markanın ürünleri dünyanın birçok yerinde başa baş rekabet etmekte. Swingingen, Mitsubishi ile Nissan arasında neyin paylaşılacağı konusunda "bu alanların birçoğu müşteriler tarafından görülmeyecek" dedi. Yani, anlayacağınız gelecekteki Mitsubishi’ler kesinlikle logosu değiştirilmiş Nissan’lara dönüşmeyecek.

Mitsubishi'nin gelecekteki tüm ürün planları Renault-Nissan ittifakından çok önce yapıldığından, bu ortaklığın somut meyvelerinin ne zaman ortaya çıkacağı tam olarak belli değil. Ancak Mitsubishi, daha fazla crossover’larla serisini güçlendirmek istiyor, Nissan'ın bu alandaki başarısı kesinlikle onların yararına olacaktır.