Başarılı tasarımıyla büyük hayran kitlelerine ulaşan ve uzun süredir üretimi duran Bavyeralı otomobil üreticisi BMW’nin 8 Serisi kısa bir süre önce ihtişamlı konsept modeli ile karşımıza çıkmıştı. Model artık üretime hazır hale geldi. BMW, uzun zamandır beklenen modeli 8 Serisi’nin Almanya'nın Dingolfing kentindeki fabrikada üretileceğini açıkladı.

Yeni nesil BMW 8 Serisi, bu yılın başlarında konsept olarak tanıtıldı. Önümüzdeki yıl ABD ve Avrupa pazarlarında coupe kasa olarak satışa sunulacak. 2019 yılı başlarında ise BMW 8 Serisi Cabrio piyasaya sürülecek.

Dört kapılı 7 Serisi gibi, 8 Serisi de çok sayıda farklı motor ile sunulacak. En muhtemel motorlar arasında 3.0 litrelik ünite, 6.6 litrelik V12  ünite olacak. Ek olarak 600 beygirlik 4.4 litrelik V8 ünite de yüksek performans isteyenlerin tercihleri arasında olacak.

Yeni BMW 8 serisinin üretim versiyonu henüz hayranlarının önüne çıkartılmadı. Modelin konseptten farklı olup olmayacağı ise merak konusu. BMW, konsept modellerine sadık kalan bir firma olarak gerçek üretim modelinin konseptten farklı olmayacağı kesin gibi. Modelin gerçek üretim bandından çıkacak hali ise önümüzdeki Mart ayında gerçekleşecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda hayranlarının beğenisine sunulacak gibi.