Bukalemun benzeri, renk değiştiren E Ink boya teknolojisine ve yapay zeka ile artırılmış gerçekliğe odaklanan BMW i Vision Dee, yakında yollarımızda olacağı kesin olan bazı teknolojileri de sergiliyor. Yeni konsept, on yılın ortalarında çıkacak olan Neue Klasse'de görülebilecek gelişmiş bir baş üstü ekranı önizliyor. i Vision Dee, ilk olarak geçen yılın CES konseptinde gösterilen E Ink teknolojisinin daha gelişmiş bir versiyonuna sahipti ancak, iX'in yalnızca siyah ve beyaz arasında geçiş yapabildiği yerde, i Vision Dee 32 renk arasından seçim yapabilir. Technicolor gövde panelleri bir yana, i Vision Dee, yakın zamanda Münih'te piyasaya sürülen bazı gösterişli, abartılı tasarımlardan çok uzakta. Ayrıştırılmış ve düzleştirilmiş, arka yan camlardaki Hofmeister kıvrımından geniş ekran böbrek ızgaraya gizlenmiş sembolik ikiz farlara kadar BMW DNA'sının tüm önemli şeritlerine sahiptir.
Otomobilin silueti, klasik üç kutulu salon tasarımına benziyor ve bir konsept için onu garip bir şekilde klasik gösteriyor. Bir 2023 konsept otomobilinden bekleyeceğiniz gibi Dee, yüz ifadelerini iletmek için E Ink teknolojisini ve çeşitli ışıkları da kullanıyor ve sürücünün varlığına da tepki veriyor.BMW i Vision Dee: Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi
Bu gösteri arabasının temel çıkarımlarının her ikisi de Dee'nin iç mekanında yer alıyor: Temas noktalarının yanı sıra gözlerinizi yoldan ayırmadan kullanılabilen dokunmaya duyarlı alanlar i Vision Dee ayrıca gelişmiş bir baş üstü ekranı kullanıyor. Diğer HUD sistemlerinden farklı olarak, Münih'in en son geliştirmesi, dokunmatik ekranın tüm genişliğini genişletiyor ve öncekinden daha fazla ekran alanı ekliyor ama daha da önemlisi, sürücünün gözlerini daha uzun süre yoldan ayırmasına izin veriyor. Ön camda gösterilen bilgi miktarı, aracın Karma Gerçeklik Kaydırıcısı kullanılarak da uyarlanabilir. Sürücü odaklıdan pencerelere ışınlanan artırılmış sanal dünyalara kadar beş seviye vardır. BMW, teknolojinin bir versiyonunun 2025'ten itibaren BMW'nin yakında çıkacak olan Neue Klass modellerinde görüneceğini söylüyor.