Bir önceki nesil BMW M5, yaklaşık 6 sene önce MotoGP Güvenlik Aracı dönüşümü geçirmişti. Şimdi ise yüksek performanslı sedanın yeni jenerasyonunu bu görev için giydirilmiş olarak görüyoruz. Uygun çıkartmaları taşıyan M5, yarın Las Vegas'taki SEMA Fuarı'nda görücüye çıkarılacak olan birçok M Performance parçasını taşımakta.

Güvenlik aracının arkasında duran da standart M5'in ta kendisi ve karbon fiber malzemeden yapılmış ön ızgara, hava emme çıtaları, kapı eşikleri, arka difüzör ve arka spoiler gibi bir dizi M Performance eklentisine sahip. Arka bölümde ağırlığı düşürmek adına geliştirilen yeni titanyum egzoz sistemini görmek de mümkün.

M5 MotoGP Güvenlik Aracı, birkaç noktada normal M5'ten ayrılıyor. Araca özel geliştirilen splitter ve BMW yarış araçlarından tanıyabileceğiniz kaput tutucular buna en iyi örnekler arasında. İç mekânda ise M4 GTS’ten alınan çanak koltuklar ikiliyi farklı kılıyor. Güvenlik aracı tavana yerleştirilmiş LED ışık barı, ön ızgarada yanıp sönen mavi LED ışıklar ve M8 GTE yarış aracından esinlenen giydirme ile göreve oldukça hazır duruyor.

Yeni BMW M5 Güvenlik Aracı, 10-12 Kasım arasında Valensiya'da koşulacak 2017 MotoGP sezon finalinde göreve başlayacak. 2018 sezonunun tamamında ise güvenlik gözetiminden bu M5 sorumlu olacak. Bavyeralı marka, daha önce M2, M4 Coupe, M6 Gran Coupe, 1 Serisi M Coupe ve X6 M gibi araçlarla bu sporun güvenlik kanadında yer almıştı.