Gelecek BMW M5 Touring, E60 nesli modelin 2010 yılında üretimden kaldırılmasından bu yana ara verilen 2024 yılındaki lansmanı öncesinde Nürburgring'de test edilirken görüntülendi.
BMW'nin S63 çift turboşarjlı 4.4 litrelik V8 benzinli motorunu arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruyla eşleştiren bir hibrit kullanarak yeni M5 sedan ile birlikte showroomlara gelecek.
Alman üreticiye yakın kaynaklar, iki ünitenin 790 beygir ve 1048 nm civarında güç ve tork çıkışları için bir araya geldiğini iddia ediyor.
Otomobil, daha geniş ön ızgara açıklıkları, zemini saran duruşu, kaslı arka panjuru ve M5'e özgü dörtlü egzoz çıkışları ile ağır kamuflajlı olarak Nordschleife'de mini atlıkarıncayı döndürürken resmedildi.
Şu anda sadece pistte değil, aynı zamanda Münih çevresindeki kentsel alanlarda, köy yollarında ve otoyollarda ve Garching'deki BMW M merkezinde test ediliyor.
Yeni M5'in ilk prototiplerinin, giden BMW 545e'de bulunan 12.0kWh üniteye benzer kapasitede bir lityum iyon batarya kullandığı söyleniyordu.
BMW M'in ultra hızlı deşarj özelliğine sahip kendi performans bataryasını geliştirdiğine dair iddialar olsa da, bu öğenin bir sonraki M5'in üretim versiyonları için kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.
Yakında çıkacak olan 530e ve 550e hibritlerin 19.4kWh bataryaya sahip olması, süper sedan ve estate'in de daha geniş bir bataryaya sahip olabileceğine işaret ediyor.
BMW M geliştirme başkanı Dirk Häcker, "Artık diğer yüksek performanslı otomobillerde de tipik M performansına sahip bir hibrit tahrik sistemi kuruyoruz" dedi.
Güç, sekiz ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ve arkaya dayalı xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile sağlanacak.
Bir sonraki M5 ayrıca, daha geniş bir ön ve arka iz gibi ayırt edici özelliklere sahip, büyük ölçüde elden geçirilmiş bir şasiye sahip olacak.
Yeni BMW i5 tamamen elektrikli bir M5 ortaya çıkarmayacak, ancak M bölümü sıfır emisyonlu sedanı geliştirdi. i5 M60, M5 kadar açık bir şekilde performans odaklı olmasa da 593 bg  üreten çift motorlu güç aktarma sistemi sayesinde 0-100 hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlıyor.
Orijinal M5 Touring, 1992 yılında ikinci nesil M5'in daha pratik bir varyantı olarak piyasaya sürüldü. Tek seferlik bir prototip üretilmesine rağmen, mali kısıtlamalar nedeniyle üçüncü nesil (E39) model için geri dönmedi. Dördüncü nesil (E60/E61) otomobil için geri döndü, ancak Avrupa'ya özeldi ve sadece 1009 örnek satıldı.