Bavyeralı otomobil üreticisinin gelecek ay düzenlenecek olan Cenevre Motor Show’da ilk kez podyuma çıkartacağı model, daha agresif bir ön tampona ve bagaj kapağının üstünde bulunan spoylere sahip olan aerodinamik stil paketiyle birlikte geliyor. Modelde ayrıca sportif egzoz sistem ve Michelin Pilot Super Sport lastiklerine sahip olan 20 inçlik hafif alüminyum jantlar da bulunuyor.

İç mekanı, standart modele göre oldukça benzer olan araçta, en dikkat çeken yenilik yeni üç kollu direksiyon simidi. Bunun yanı sıra paslanmaz çelik pedallar ve ışıklı kapı eşiği plakaları da yenilenen diğer parçalar. Aracın içine yerleştirilen V12 logosu ve orta konsolda kullanılan Piano Black de hoş detaylar…

Gücünü 6.6 litrelik V12 M Performance ikiz turbolu motordan alan araç, 600 HP güç ve 800 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan model, 8- ileri otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor. 0- 100 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede tamamlayan BMW M760i xDrive, maksimum, elektronik olarak kısıtlanmış olarak, 250 km/s hıza ulaşabiliyor.

Aracı daha rahat kontrol edebilmek adına BMW markası araçta,  Active Comfort Drive ve Yol Önizleme sistemlerinin yanı sıra lastikleri yola göre kontrol edebilen Aktif Lastik Sistemini de modelde sunuyor.

BMW M760i xDrive, gelecek yılın ilk aylarında ABD’de satışa sunulacak. Aracın fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.