Bavyeralı firmanın 1999’da üretimine son verdiği 8 Serisi, geri dönmeye hazırlanıyor. Kamuflaj kıyafetiyle testlerine devam eden otomobilin M850i xDrive Coupe versiyonuyla ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. “Dinamizm ve konforun mükemmel şekilde kombine edildiği bir paket” olarak tanımlanan modelin, “tamamen tekrardan geliştirilmiş” V8 motoru kullanacağı belirtildi. 523 bg güç ve 750 Nm tork üretecek bu motor, 650i’de kullanılan motor ünitesinden daha güçlü olmasına rağmen ağırlıklarının eşit olacağı açıklandı.

Yeni V8 motor, “güç dağılımı yayılan ve vites değiştirme süresi kısaltılan” BMW’nin 8 ileri otomatik şanzımanının yardımıyla gücünü 4 tekerleğe de aktarabilecek. Aktif kilitli diferansiyel seçeneği de sunacak BMW 850i xDrive Coupe’nin, 0-100 km/s hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayan M6’dan daha hızlı olması bekleniyor.

Aktif direksiyon sistemi ve adaptif M süspansiyonlarıyla sürüş dinamikleri bakımından elini güçlendiren BMW 850i xDrive Coupe, spor egzoz sistemine de sahip olacak. BMW’nin DSC olarak adlandırdığı dinamik sürüş kontrol sisteminin seçilen sürüş modlarına göre tepkiler vereceğini açıklayan BMW, Sport ve Sport + modlarında otomobilin farklı bir kimliğe bürüneceği belirtildi.

BMW 8 Serisi’nin haziran ayında tanıtılması ve bu yılın sonunda satışa sunulması bekleniyor.