Solid Power, katı hal pilleriyle ilgili bazı mülkiyet haklarını BMW'ye sunacağını ve pil hücrelerinin BMW'nin Almanya'daki tesislerinde üretilmesine izin vereceğini açıkladı.

Colorado merkezli Solid Power, hücre tasarımı ve üretim süreçlerinin lisansını BMW'ye verecek ve bu da Solid Power'a Haziran 2024'e kadar belirli koşullara tabi olarak $20 milyon dolar ödeyecek.

BMW, Solid Power'ın Almanya'daki kendi tesisindeki pilot üretim hatlarını kopyalamayı ve Solid Power'ın teknolojisine dayalı prototip hücreleri üretmeyi hedefliyor.

Solid Power, BMW'nin pil üretim hatları çalışmaya başladığında BMW'ye tedarik edeceği elektrolit malzemesiyle ilgili fikri mülkiyet haklarını elinde tutmayı planlıyor.

Solid Power'ın bir yatırımcısı olan BMW'nin bitmiş pil hücrelerini almak için halihazırda bir anlaşması var.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında halka açılan Solid Power, şu anda kullanımda olan lityum iyon pillerle ilgili bazı sorunları çözmeyi amaçlayan elektrikli araçlar için yeni nesil piller üretmeye çalışan bir grup şirket arasında yer almakta.

Katı hal piller, lityum iyon pillerdeki sıvıya kıyasla katı bir elektrolit yapıya sahip ve alev alma riski daha düşüktür.