Yenilenen BMW X7'nin büyük böbrek ızgaraları yerli yerinde duruyor. Boyutlarını koruyan böbrek ızgaraları artık X7 xDrive40i ve M60i, modellerinde aydınlatmalı olarak tercih edilebilecek. Arka bölümde ise değişiklikler daha sınırlı. Stop lambaları yeni grafiklere kavuşurken, daha ince bir krom çıta ile birbirlerine bağlanıyor.

M Sport paketi tercih edildiğince yeni BMW X7 çok daha agresif bir görünüme kavuşuyor. Daha sportif ön ve arka tamponların yanı sıra siyah detaylar ile birlikte araç çok daha sportif bir havaya bürünüyor. Dörtlü egzoz çıkışı ve 21 inç boyutundaki siyah jantlar da bu görünümü destekliyor.

Yeni BMW X7’deki belki de en büyük değişiklik ise iç mekanda yer alıyor. Birleşik ekran düzenine kavuşan yeni X7’de 12.3 inçlik dijital göstergeye 14.9 inç boyutundaki bilgi-eğlence sistemi ekranı eşlik ediyor. İç mekandaki bir diğer önemli değişiklik ise markanın geleneksel vites topuzuna veda etmesi oluyor. BMW yeni modelinde bir vites topuzu yerine vites seçici kullanarak orta konsolda daha geniş bir kullanım alanı sunuyor.

Yeni BMW X7’nin kaputunun altında da önemli geliştirmeler yer alıyor. Giriş seviyesinde xDrive40i, 380 beygir güç ve 519 Nm torka sahip. 48 V’lik yarı hibrit sistem sayesinde tork miktarı 540 Nm seviyesine kadar çıkabiliyor. Gücünü dört tekerleğe birden iletebilen aracın 0-100 km/s hızlanma süresi ise 5.6 saniye.

Daha fazla güç isteyenler için ise BMW X7 M60i imdada yetişiyor. Yarı hibrit sistem ile desteklenen 4.4 litrelik V8 motor 530 beygir güç ve 750 Nm tork üretiyor. Sportif versiyon 100 km/s hıza ulaşmak için ise 4.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor.