BMW, henüz birkaç gün önce 6 Serisi’nin yerine daha büyük bir coupe modeli geliştireceğini açıklamış ve adının 8 Serisi olarak netleştiği bilgisini vermişti. Bu açıklama sıcaklığını yitirmeden Bavyeralı üreticinin daha lüks ve güçlü 9 Serisi üzerinde çalıştığı ve bu modelin Mercedes’in Maybach Coupe modeline rakip olacağı bilgisi geldi.

Yeni modelin 7 Serisi’nin uzatılmış platformu üzerine şekilleneceğini söyleniyor. Bu, 2014’te Pekin’de sergilenen Vision Future Luxury ve daha önce tnıtılan Gran Lusso konseptleri üzerine bir otomobilin bizleri beklediği anlamına geliyor. 2020’de piyasada olması beklenen otomobil, iki adet koltuğu ve ayrı eğlence sistemi ekranlarıyla arkada oturanlara çok özel bir konfor seviyesi sunacak.

7, 8 ve 9 Serisi büyük ihtimalle aynı motor seçeneklerini kullanacakken, bu 6.6 lt’lik bir V12 olacak. Bu motor yakın zaman önce tanıtılan M760Li xDrive modelinde tanıtılmıştı ve 610 HP güç, 800 Nm tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş motorun gücünü lastiklere iletiyor. 9 Serisi için bir diğer seçenek de elektrik ve içten yanmalı motorları bir araya getiren plug- in hibrit olacak.