Dünya çapında satışa sunulacak aracın son dokunuşlarını yapan firma, kamuoyu ile aracın üretim bandındaki görüntülerini paylaştı. iX3'ün dört hafta boyunca 340 saatte 7700 kilometreden fazla test edildiğini açıklayan Bavyeralı marka, aracın üretimini de Çin'in Shenyang kentinde bulunan tesisinde yapmayı planlıyor.

Tesisin yöneticisi olan Robert Küssel: "BMW iX3'ün üretim süreci tam da planlandığı gibi gidiyor. Üretime hazır versiyonlar bu yaz sonunda piyasaya sürülecek. Yeni teknolojiler kullanacak aracımızın BMW X3 ile aynı tesiste üretileceğini de hatırlatalım. Bu bize daha rahat hareket alanı sağlayacak ve üretkenliğimizi artıracak."

 

Tamamen elektrikli X3 hakkında henüz çok fazla bilgimiz yok. Öte yandan aracın fotoğrafları daha önce sızdırılmıştı. Bu fotoğraflarda modelin standart X3 gibi göründüğü fakat elektrikli modelin kendine has detaylara sahip olduğu dikkatimizi çekmişti. iX3, 74 kWh'lik bir bataryaya ve tek elektrikli motora sahip olarak gelecek. Bu kurulum aracın 290 bg güç ve 400 Nm tork üretmesine olanak sağlayacak. Aracın ürettiği bu güç ise direkt olarak arka tekerlere aktarılacak.