Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki devriye görevlerinde Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid kullanılacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürlüğü’ne törenle teslim edilen Toyota C-HR Hybrid, çevikliği, performansı, çevreci özellikleriyle öne çıkarken yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor. Toyota C-HR Hybrid teslimi dolayısıyla düzenlenen törene Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürü Ercan Özmen ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur katıldı.

Toyota Prius’ların teslimat töreninden sonra bir açıklama yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur, köprülerin en sıkışık trafiğinde bile Toyota C-HR Hybrid’in hemen hiç yakıt harcamadan köprüleri geçerek devriye görevlerini yerine getirebileceğinin altını çizerek “Toyota C-HR Hybrid hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkısı olacaktır. Amacımız hibrit teknolojisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmaktır. Çünkü önümüzdeki süreçte hibrit teknolojisi ile üretilen araçları çok daha sık görmeye başlayacağız” dedi.

Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürü Ercan Özmen de, Polis Teşkilatı’nın yürüttüğü görevlerde Toyota marka araçların büyük beğeni ve güvenle kullanıldığını belirtti. “Dayanıklılığı ve düşük yakıt tüketimi ile ön plana çıkan Toyota ile işbirliği içinde olmaktan ve bu işbirliğini daima ileriye doğru taşımaktan dolayı mutluyuz. Daha önce Prius’ları kullanmış ve büyük tasarruf sağlamıştık” diyen Özmen “Şimdi de Toyota C-HR Hybrid köprülerimizin güvenliğinde bizleri en büyük yardımcısı olacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Üretilen İlk Hibrit “Toyota C-HR”

Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil olan Toyota C-HR Hybrid de, teknolojisi, donanım özellikleri, konforu, yakıt tasarrufu ve sürüş dinamikleriyle segmentinde bir adım öne çıkarken, 86 gr/km olarak gerçekleşen CO2 salım oranıyla da benzinli araçlardaki oranlarının çok altında kalıyor. Çevre dostu kimliği ile dikkat çeken C-HR’de hibrit bataryası ile elektrik üreten motor ve benzin ile çalışan motorun uyum içinde çalışmasıyla yakıt tüketimi de 100 km’de 3,9 litreye iniyor.

Hibrit araçlar için geçtiğimiz yıl ekim ayında getirilen ÖTV teşviği ile 1,8 lt motor hacmine sahip olan Toyota C-HR Hybrid şimdi çok daha ulaşılabilir bir fiyat avantajıyla satışa sunuluyor.