Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz tarihlerinde Hungaroring Macaristan pistinde ilk kez çıktığı ve dünyada espordan  gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan ilk yarış pilotu olarak tarihe geçtiği yarışların ardından, Euroformula Open serisinin Imola ayağında başarılı yarışlara imza attı. 

En başarılı ilk 10 pilottan biri oldu

Genç yarış pilotu, Euroformula Open Imola pistinde, 24 - 25 Temmuz’da tarihlerinde gerçekleşen yarışlarından ilkini 3. sırada tamamlayarak podyuma çıkıp üçüncülük kupasını kazandı. Bölükbaşı serinin ikinci yarışını 4. bitirirken son yarışı yaşanan talihsiz bir kaza nedeniyle tamamlayamadı. 

Cem Bölükbaşı, Macaristan Hungaroring ve İtalya Imola yarışları sonrasında toplam 73 puanla Euroformula Open pilotlar sıralamasında 8. sırada yer alarak adını en başarılı 10 yarışçı arasına yazdırdı. Cem iki hafta sonunda katıldığı 6 yarışın 3’ünde podyuma çıkarmayı başardı.  

“Zaferlerime devam edeceğim”

Cem Bölükbaşı, “Macaristan’daki tarihi zafer sonrasında İtalya’da güzel bir yarış deneyimi yaşadım. Şu ana kadar katıldığım 6 yarışın 3’ünde podyuma çıktım, çok mutluyum. Bundan sonra da yarışlara ve zaferlerime devam etmek istiyorum. Yanımda olan tüm destekçilerime çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Cem Bölükbaşı, 2021’de kariyerinin  ilk Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en iyi üçüncü çaylak olmayı başarmış; yine ilk kez katıldığı 4 saatlik European Le Mans yarışını kendi kategorisinde ikincilikle bitirmişti. 

Başarılı genç pilot, Euroformula Open’da, Formula 1’in önde gelen isimlerinden Max Verstappen ve Charles Leclerc gibi pek çok efsane pilot yetiştirmiş Van Amersfoort Racing (VAR) ile yarışıyor. 

Cem Bölükbaşı’nın Imola yarışındaki destekçileri Getir, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (Go Türkiye), Mavi ve Merih Demiral ile Team Mavi, Rixos Otelleri, Mesa, Axa Sigorta, Gedik Piliç ve ajansı TEM Agency oldu.