Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 2015 Türkiye Şampiyonları Ödül Töreni’nde hem 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluk kupalarını alan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası şampiyonluk kupasını da aynı etkinlik kapsamında aldılar. Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz’ın yanı sıra Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birincisi ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu da başarı listesine ekleyen genç pilotları da ödüllerine yine aynı etkinlikte kavuştular.

Castrol Ford Team Türkiye, motor sporlarında tüm paydaşlarını mutlu eden sonuçları ve aynı zamanda Türkiye’yi gururlandıran başarıyla taçlandırmaya devam ediyor. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ikinci yarışından birincilikle ülkemize dönerek Marmaris Rallisi’nde etaplara çıkan Castrol Ford Team Türkiye, yarış öncesinde düzenlenen görkemli bir galayla 2015 sezonu şampiyonluk kupaları ve ödüllerine kavuştu. Hem 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluk kupalarını alan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası şampiyonluk kupasını da aynı etkinlik kapsamında aldılar. Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz’ın yanı sıra Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birincisi ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu da başarı listesine ekleyen Buğra Banaz - Burak Erdener ikilisinin yanı sıra Ümitcan Özdemir gibi takımın genç pilotları da ödüllerine yine aynı etkinlikte kavuştular. Castrol Ford Team Türkiye takımının ödülünü ise tüm takım adına Ford Otosan Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun aldı

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Tüm sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve hatta basın mensuplarımız da bu takımının bir parçasıdır. Bayrağımızı Avrupa gibi zorlu etaplar ve rakiplere karşı elde ettikleri başarılar ile dalgalandıran Castrol Ford Team Türkiye, ülkemizin milli takımıdır. Bu anlayışla, 2016 yılında ve sonrasında da Türkiye sınırlarını aşan daha büyük başarılara imza atacağımıza eminim” dedi. Motor sporlarındaki varlığını 1998 yılından bu yana kesintisiz sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, 2015 yarış sezonunda; Türkiye Ralli Şampiyonluğu, Avrupa Ralli Kupası Birinciliği, Türkiye Ralli Takımları Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birinciliği ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu kazanırken, takım pilotları da toplamda 17 ödül ile sezonu tamamladılar. 

Marmaris Rallisi’nde Murat Bostancı fırtınası!


Marmaris’te düzenlenen Avrupa Ralli Kupasına ve Türkiye Ralli Şampiyonasına puan veren yarışta Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi uzun vadeli Avrupa Ralli Şampiyonası hedeflerine uygun olarak Ford Fiesta R5 ile yarıştı. Yarışın birinci etabında lastik patlatarak genel klasmanda 25. sıraya kadar geri düşen Murat Bostancı, daha sonra aracına ısınmasıyla hızlandı ve ikinci günün bütün etaplarını kazanarak ve en hızlı etap zamanlarına imza atarak birinci ile farkı 11 saniyeye indirip yarışı ikinci olarak bitirdi. Takımın Türkiye Şampiyonasındaki iddialı sürücüsü Orhan Avcıoğlu birinci gün iki etap kazanmasına rağmen günün son etabında kaza yaparak yarış dışı kaldı. Castrol Ford Team Türkiye’nin genç sürücülerinden Buğra Banaz ve Burak Erdener ikilisi ise kendi sınıfı olan ERT’te yarışı başından sonuna kadar önde götürerek sınıfını kazandı ve en hızlı iki tekerlekten çekişli otomobil oldu. Takım Direktörü Serdar Bostancı: “Birinci sürücümüz Orhan Avcıoğlu‘nun kazasına üzüldük; ancak takım olarak her türlü sonuca karşı hazırlıklıyız. Hedeflerimiz doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz. Şampiyonadaki iddiamız devam ediyor” dedi.  Murat bostancı ise “Bu yılın ilk toprak zeminli Marmaris Rallisi oldukça zorlu ve sert bir karaktere sahipti. İlk güne lastik patlatarak şanssız başladık, sonrasında ise hızlandık. İkinci gün ise bütün etapları kazanarak yarışı 2. olarak bitirdik. Gelecek sezon Avrupa Ralli Şampiyonası’nda kullanacağımız Fiesta R5 otomobilimizi tanımaya çalışıyoruz. Bizim çok değerli bir tecrübe oldu” açıklamasında bulundu.