Son 3 etaba kadar liderliği kovalayan Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi takımın akıllı lastik stratejisi ve azimli pilotajlarının etkisiyle Ford Fiesta S2000 ile Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni birinci sırada tamamlama başarısını gösterdiler. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Bu yılın en yüksek rekabetinin ve strateji savaşlarının yaşandığı yarış oldu. Özellikle 2. gün strateji savaşında Pirelli lastiklerinin bizim zaferimize katkısı çok büyük oldu. Son 3 etaptan itibaren yaptığımız doğru lastik seçiminin etkisiyle kazandık” dedi.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi sonrasında Castrol Ford Team Türkiye, Takımlar Klasmanında liderliğe yükselirken, yarışı takım arkadaşlarının hemen arkasından 2. sırada tamamlayan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi ise sezonunun 3. yarışı sonrasında Pilotlar Klasmanında liderliğe yükseldiler. Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki bir sonraki durak ise 23 Temmuz’da start alacak Bursa Rallisi olacak.

Castrol Ford Team Türkiye, TOSFED tarafından organize edilen 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde duble yaparak takım olarak yine farkını gösterdi.  Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi, temkinli bir tempo ile başladıkları ilk günü liderin 20 saniye arkasında ikinci sırada tamamladılar. Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi ise ilk gün direksiyon sisteminde yaşadıkları bir arıza nedeniyle zaman kaybettiler ve günü bir dakika farkla üçüncü sırada bitirdiler. 2. günde temkinli bir stratejiyle start alan Castrol Ford Team Türkiye pilotlarından Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisinin ilk gün lideri Yağız Avcı arasındaki büyük rekabet dikkat çekti. 7. etaba kadar yarışı az farkla ikinci sırada götüren Orhan Avcıoğlu, takım kararlarının getirdiği avantajı kullanarak yaptığı büyük atakla son etaba 1.9 saniye farkla lider girmeyi başardı. Temposunu son etapta da koruyan Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz ikilisi tüm rakiplerini geride bırakarak hem yarışın ekstra puan getiren son özel etabını hem de yarışı kazanma başarısını gösterdiler. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni takım arkadaşlarının ardından ikinci sırada tamamlayan Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi Türkiye Ralli Şampiyonasında liderliğe, Ford Otosan Kocaeli Rallisi birincisi Orhan Avcıoğlu & Burçin Korkmaz ikilisi de Pilotlar Klasmanında 4. sıraya tırmandılar.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Bu yılın en yüksek rekabetinin ve strateji savaşlarının yaşandığı yarış oldu. Özellikle 2. gün strateji savaşında Pirelli lastiklerinin bizim zaferimize katkısı çok büyük oldu. Son 3 etaptan itibaren yaptığımız doğru lastik seçiminin etkisiyle kazandık” dedi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde erkenden şampiyonluklarını ilan ettiklerini hatırlatan Serdar Bostancı, “Kendi evimizde yarışmak bize her zaman uğurlu geliyor ve anlamlı başarılar getiriyor. Bu sene de kendi evimizde kazanarak sezonunun 3. yarışı itibariyle hem takımlar hem pilotlar klasmanında liderliğe yükselmiş olmaktan yana çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.