Modern ve sıra dışı bir otomobil arayanlar için mükemmel bir tercih olan UX, lüks yaşam tarzının da bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Crossover segmentine bakış açısını değiştirecek premium UX, çekici tasarımı, üstün işçilik kalitesi, nefes kesen performansı ve ileri teknolojisiyle gerçek Lexus ruhunu bu sınıfa da taşıyor. Dış tasarımı ve iç tasarımı tamamen uyum içerisinde olan UX, sürücü odaklı kokpiti ve geniş iç hacmiyle öne çıkıyor. Kabindeki üstün işçilik kalitesi ise UX’in de her Lexus gibi el yapımı kalitesini sunduğunu kanıtlıyor. Lexus’un UX modeli, 2019’un başından itibaren satışa sunulacak. Cenevre’de Lexus’un yeni modelleri hakkında açıklama yapan Bozkurt, “Lexus’un dünya prömiyerini gerçekleştirdiği UX modeli marka adına yeni ve büyük bir öneme sahip. Hibrit versiyonunun olması da UX’in daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor. Haziran’da Türkiye’de olacak RX L ise, 7 koltukla standart modelden daha uzun ve daha büyük bir yaşam alanına sahip. Cenevre’de tanıtılan otonom teknolojisine sahip LF-1 konsepti ise, fütüristik tarzıyla Lexus’un ne kadar vizyoner bir yaklaşıma sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Lexus UX’de iki farklı motor seçeneği sunulacak

Birçok teknik yeniliği bir arada sunan UX, aynı zamanda Lexus’un yeni global mimarisi GA-C’nin kullanılacağı ilk model oldu. Lexus, önümüzdeki yıl satışa sunulacak UX modelinde konvansiyonel ve hibrit olmak üzere iki farklı seçenek sunacak. Yeni geliştirilen ve yüksek termal verimliliğe sahip 2.0 litrelik benzinli motor, yeni “direct shift CVT” şanzımanla eşleştiriliyor. Yeni dördüncü jenerasyon hibrit UX ise yakıt ekonomisini artıran daha güçlü bir elektrik motoruna sahip. Lexus’un yeni crossover’ı benzinli UX 200 ve hibrit UX 250h model isimleriyle satışa sunulacak. 178 HP’lik sistem gücüne sahip olan UX hibrit versiyonunda ise, 4x2 ve 4x4 çekiş seçenekleri olacak.

UX’in aerodinamik jantları dünyada bir ilk!

Lexus, en iyi aerodinamik verimliliği almak için tüm detaylara önem verdi. UX’in arka stop lambası grubu ve çamurluk yuvalarındaki kaplamaların yanı sıra aerodinamik tasarıma sahip jantlar da yüksek verimliliğin bir parçası haline geldi. Rüzgar tünelinde geliştirilen UX’in stop lambası grubunda yer alan aerodinamik kanatçıklar, dönüşlerde ve yandan gelen rüzgarlarda aracın dengede kalmasını sağlıyor. UX’in alüminyum jantları ise, dünyanın ilk aerodinamik tasarımıyla hem frenlerin soğuk kalmasını sağlıyor hem de rüzgar direncini azaltıyor.

7 kişilik SUV Avrupa’da: Lexus RX L

Lexus, Cenevre’de yeni yedi kişilik taşıma kapasitesine sahip RX L modelinin de Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. Büyük ailelerin rahatlıkla kullanabileceği 7 koltuklu RX L, Lexus’un coupe tarzı tasarıma sahip SUV modelini daha geniş iç hacimle birlikte sunuyor. Üç koltuk sırasına sahip RX L, 313 HP’lik hibrit 450h L ve 294 HP’lik V6 benzinli 350 L olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Yedi kişilik RX L, Haziran ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

Yeni Lexus RC F SPORT Black Edition

Lexus, Cenevre’de ilk kez gösterdiği modeller arasında RC F SPORT’un yeni Black Edition versiyonu da vardı. Farklı iç ve dış tasarım detaylarına sahip RC F SPORT Black Edition, Japonların geleneksel yazı sanatında kullanılan Sumi mürekkebinin derin ve yoğun siyah gölgelerini çağrıştırıyor. Paslanmaz çelik kapı çıtaları, mat siyah F SPORT alaşımlı jantlar, yeni koyu krom ön panjur ve sis farı çerçevesi öne çıkıyor. Kabinde ise, yeni siyah ahşap kaplamalar, Sumi mürekkebi kullanılan detaylar ve turuncu dikişlerle kontrast yaratılan siyah deri döşeme yer alıyor. Lexus’un kendi kendini şarj edebilen hibrit güç ünitesine sahip RC F SPORT Black Edition, 2.5 litrelik benzinli motor ve güçlü bir elektrik motoruna sahip. Toplamda 223 HP sistem gücü ile, yüksek performansa ve sadece 5.0 lt/100 km tüketim ortalamasına sahip. Lexus, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda F Serisi’nin 10. yılına özel olarak yaptığı RC F’in özel yıldönümü versiyonunu da sergiledi. RC F’in 10. yıl edisyonu, sadece 350 adetle sınırlı olacak.

LF-1 Limitless segmentini yeniden şekillendiriyor

Bundan 20 yıl önce RX 300 ile lüks crossover segmentini oluşturan Lexus, segmentte 50’ye yakın rakip olmasına rağmen sınıfında hala en çok satan lüks crossover modeli sunmaya devam ediyor. Lexus’un 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği LF‑1 Limitless konsepti ise, yeni nesil Lüks Crossover segmentini ve premium markanın gelecek tasarım dilini simgeliyor. Atletik bir tasarım sergileyen LF-1 Limitless, alçak tavan çizgisi, 22 inç jantları, arkadan itişli şasi yapısıyla, atletikliği ve performansı buluşturan bir tarza sahip.