88. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen prestij otomobillerin yüzde 60’ının Pirelli lastiklerle donatılmış olması bu gerçeğin altını çiziyor. Her dört premium segment otomobilden birinin Pirelli donanımlı olması da markanın konumunu doğruluyor.

 

Pirelli’nin farklı otomobiller için homologasyonlarının 2.700’ü aşması da bir tesadüf değil. Pirelli halen Aston Martin, Bentley, Ferrari ve Porsche gibi markaların önde gelen tedarikçisi konumunda bulunuyor. Pirelli ile yüzde 100 tedarik anlaşması bulunan Maserati, Lamborghini, McLaren ve Pagani gibi markalar lastikleri üzerinde yer alan onlara özel işaretle ayırt edilebiliyorlar. Diğer yandan Pirelli, premium lastikler kategorisinde Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes Jaguar ve Land Rover gibi şirketlerle ayrıcalıklı ilişkisiyle öne çıkıyor.

 

MÜKEMMEL UYUM STRATEJİSİ: PIRELLI’DEN TERZİ USULÜ ÖZEL ÜRETİM.

Prestij ve premium otomobillerin tasarımları, her otomobilin performansını ve dinamik niteliklerini öne çıkarmak amacıyla araç üreticisi ile lastik üreticisi arasında gittikçe daha yakın iş birliği gerektiriyor. Bu trendin başını çeken Pirelli, bu sektörlerdeki otomobil üreticilerinin çoğunun tercih edilen lastik ortağı olmaya devam ediyor. P Zero, Scorpion veya Cinturato ürün grubu olsun, her üretici için özel işaretli lastiklere sahip olmanın önemi zaten iyi biliniyor. Pirelli’nin mükemmel uyum stratejisine sahip lastikleri, kendilerinden geliştirildikleri standart lastiklere kıyasla sırt deseni, hamur ve iç yapısı gibi belirgin tasarım özellikleriyle farklılaşıyor. Pirelli’nin kişiselleştirme stratejisinin bir parçası olan Color Edition, fuarın en arzu edilen otomobillerinden bazılarında sergilenirken 2018 yılında satışa sunulacak Cyber Car uygulamasında da kendini gösteriyor.