AHMET ÇELİK CENEVRE

Mercedes-Benz, 5 Mart 2019 tarihinde kapılarını açan 89. Cenevre Otomobil Fuarı’nda 7 yeni aracın dünya lansmanını gerçekleştiriyor. Seri üretim otomobiller arasında en dikkat çekici yenilik, yenilenen Mercedes-Benz GLC olurken, yeni Mercedes-Benz CLA Shooting Brake de yollara çıkmaya hazır haliyle Cenevre’deki yerini aldı. Mercedes-Benz, ilk olarak sergilediği Concept EQV ile geleceğin elektrikli Premium MPV segmentine dair vizyonunu gösteriyor. Şirket ayrıca Formula E Show Car, GLE 53 4MATIC+, GT R Roadster ve smart forease+ gibi modellerini de bu fuarda sergiledi. 

Mercedes-Benz, otomobilden hafif ticari araçlara, seri üretim araçlardan elektrikli konsept araçlara kadar birçok farklı modelini tanıttı. Avrupa, Asya ve ABD’de pil teknolojisine 20 milyar euro yatırım yapacağını açıkladı.

Mercedes Benz’in tek SUV modeli olan GLC’nin Ağustos ayında Türkiye’ye geleceği açıklanırken; CLA Coupe de Mayıs ayında satışa sunulacak. Bu arada A Sedan yılın üçünü çeyreğinde B Serisi bu hafta içinde satışa sunulmuş olacak. 

Elektrikli modeller geliyor!

Mercedes Benz yöneticileri yaptıkları açıklamalarda 2019’da 10, 2020’de ise 20 Mercedes modelinin plug-in hibrit olarak pazara sunulacağını belirttiler. Gelecek yıl Avrupa’da diğer ana markalarla birlikte yaptıkları çalışma sonucu 400 hızlı şarj noktasının hayata geçeceğini de açıkladılar. Böylece Avrupa’daki sürücüler birçok bölgede kolayca şarj yapabilecek. Ayrıca Daimler ABD,Asya ve Avrupa’da pil fabrikaları ve elektrikli şarj sistemleri için bu yıldan itibaren 20 milyar euroluk yeni yatırım yapacak. Böylece 2020 ve sonrasında markada önemli bir çevreci ve elektrikli atak yaşanacak.


İlk kez sergilenen ürünler



Mercedes-Benz, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda çok özel üç final üretim modelini de ilk kez sergiliyor. Özenle seçilen iç mekân detaylarıyla SL 500 Grand Edition, özel güneş sarısı rengiyle SLC 300 Final Edition ve S-Serisi’nin 6,0 litre hacimli V12 bi-turbo motorun uzun soluklu başarı hikâyesini taçlandıran ve sona erdiren S 65 Final Edition, koleksiyon değeri taşıyan üç modeli oluşturuyor.


Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Premium segmentte elektrik bataryalı ilk MPV modeli olan Concept EQV, Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergileniyor. Seri üretime yakın konsept araç, sıfır emisyon ile mobil olma imkânını son derece etkileyici bir performans, en üst seviyede işlevsellik ve son derece şık tasarımla bir arada sunuyor.



Mercedes-Benz V-Class

Ocak ayında gerçekleştirilen dünya tanıtımının ardından yeni Mercedes-Benz V-Class, Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki ilk kez sergileniyor. Yeni V-Class, yeniden yorumlanan ön tasarımı da dahil birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında yeni OM 654 dizel motor V-Class’ta kullanılmaya başlanıyor. Farklı güç versiyonlarına sahip dört silindirli dizel motorun en güçlü versiyonu olan V 300 d, maksimum 239 BG (176 kW) üretiyor. 9G-TRONIC otomatik şanzıman V-Class modelinde ilk kez kullanıma sunulurken yeni güvenlik ve sürüş destek sistemleri devreye alınıyor. Mercedes-Benz’in Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdiği iki dünya tanıtımı geleceğe ışık tutuyor. Formula E otomobili, Mercedes-Benz EQ Formula E takımının 2019/20 sezonundan itibaren ABB FIA Formula E Şampiyonası katılımını temsil ediyor. Söz konusu şampiyona serisi, EQ teknoloji markası tarafından geliştirilen pilli elektrikli araçların yüksek performansını gözler önüne sermek için ideal bir platform oluşturuyor.

Jochen Hermann eDrive Geliştirme Başkanı:

2023’e kadar her 6 ayda bir elektrikli araç çıkartacağız!

Elektrikli stratejimiz üç sistemle gerçekleşecek. 48 volt desteği bizim için önemli. Hem benzinli hem dizel motorlara bu sistemi uygulayarak, hem çevresi hem de daha güçlü sonuçlar elde ediyoruz. İkinci olarak plug-in elektrik sistemini ele alıyoruz. Burada menzil şuanda 50 km ama 100 km’lere kadar  çıkacak. Son olarak full elektrikli araçlar devreye girecek. Bunun ilk örneği EQC bu yıl sonuna kadar satışa sunulmuş olacak. 2023’e kadar her altı ayda bir yeni bir elektrikli modeli Mercedes olarak olarak satışa sunacağız.