FCA Grubunun CES Fuarı'nda Android tabanlı bilgi eğlence sistemini tanıtacağını söylemiştik. Ancak markanın CES için özel bir şeyi Daha var. Bu, tamamen elektrikli, otonom Chrysler Portal konsepti ve otomobil Vegas'ta dünyaya gözlerini açacak.

Konseptin iş ile ev arasındaki "üçüncü mekan" olarak hizmet etmesi için geliştirildiği söyleniyor . Modern, teknoloji dostu iç mekan, büyük diz boşluğu ve yüksek kaliteli malzemeleri ile gelecek. Otomobilin “bin yıllık hayat tarzına” atıfta bulunduğu söyleniyor. Aracın tasarımında şu anki teknolojilerin yanı sıra geleceğin teknolojileri de kullanılmış. FCA Global Tasarım Başkanı Ralph Gilles: "Konsept, altı kişinin yararlanabileceği bir sosyal merkez işlevi görüyor ve aynı zamanda aile moduna geçiş sürecinde binyılları da içine alacak şekilde tasarlandı" dedi. 5.09 metrekarelik küçük iç kabin, merkezi çalışma alanı olarak görev yapıyor.

Açık tavan paneli, büyük ön cam ve pencereler, kabinin içine bol bol doğal ışığın girmesinI sağlıyor. Bu arada, "Portal şeklindeki" eklemli yan kapılar her iki tarafın giriş noktaları gibi hareket ediyor. İç geliştikçe, dış bölüm bazı minimalist ve farklı dizayn ipuçları gösteriyor. Ve bir de işin teknoloji kısmı  var.

 Çok güçlü bir bilgi işlem sistemi ile senkronize edilmiş gelişmiş sensör sistemlerini kullanan Portal konsepti, devreye sokulması durumunda SAE Seviye 3 otonom sürüşe geçebiliyor. Konsept bunu gerçekleştirmek için, kamera, radar, LIDAR ve ultrasonik teknolojileri de dahil olmak üzere bir dizi algılama teknolojisini kullanıyor. Ultrasonik teknoloji ön ve arka tampona yerleştirilmiş sensörleri görebiliyor. 

Araçtaki teknoloji sadece bununla sınırlı değil . Bir yüz tanıma özelliği, Portal'ın tanımlayıcı özelliği olarak görev yapıyor ve yüze göre yolcunun araç içinde tercih ettiği ayarları yapılandırabiliyor. Ayrıca bir ses biyometri sistemi, kullanıcıların yaklaştıklarında kapıları açma ve kapama gibi komutları kullanmalarına olanak tanıyor.

Aracın içindeki sosyal iletişim sistemi yolcuların müzik, fotoğraf ve videoları bir "topluluk ekranı" vasıtasıyla paylaşmasına olanak tanırken, yolcudan yolcuya iç hat sistemi, anne ve babanın en arkada oturan çocukla iletişim kurmasını sağlıyor. Ayrıca bir el hareketi ile kapıları açabilen, radyo ses seviyesini kontrol edebilen ve hatta telefonları cevaplayabilen mimik kontrol sistemini unutmamak lazım. Güç, Portal konseptinin 118.2 inçlik dingil mesafesinin içinde yer alan 100 kWh’lik bir lityum-iyon batarya takımından geliyor. Tamamen şarj edildiğinde 402 kilometre gidebilen otomobil, DC Fast Charger sayesinde 20 dakikadan kısa bir süre içinde 241 kilometre gidebilecek kadar şarj olabiliyor.

Belli ki Chrysler'in şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş konsept otomobili karşımızda duruyor ve bu fütüristik otomobil 3 Ocak 2017'de Las Vegas'ta CES 2017'de ilk kez tanıtılacak.