Benzerleri Kuzey Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen adrenalin dolu etkinliğe bu sene Çıldır Gölü üzerinde BMW ve MINI ile yapılan buz sürüşüne, Sarıkamış’ta Land Rover Experience ile off-road kar sürüşü de eklendi. Tamamen kar ve buzla kaplı Çıldır gölü üzerinde, Kuzey Avrupa ülkelerindeki eğitim ve test pistlerine benzer şekilde hazırlanan parkurda ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. BMW M5 Competition, BMW M4 Competition, BMW M240i xDrive ve Yeni BMW 320i M Paket modellerinin yanı sıra MINI John Cooper Works Countryman ALL4’un kullanıldığı etkinliklerde, katılımcılar BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde, hem standart kış lastikleri hem de çivili yarış lastikleri ile otomobillerin sınırlarını zorladı.  Alp Dağları’yla birlikte toz kristal karın yağdığı nadir bölgelerden biri olan Sarıkamış’ta ise yine BOM Akademi’nin profesyonel eğitmenlerinin eşliğinde Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar, Yeni Range Rover Evoque, Land Rover Discovery ve Yeni Land Rover Discovery Sport modelleriyle Land Rover Experience off-road kar sürüşü yapıldı.

BOM 2020 SEZONUNU KARS’TA AÇTI, CEM BÖLÜKBAŞI İLE SÖZLEŞME İMZALADI.

2008 yılında, ülkemizde motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2020 sezonu lansmanını da Kars’ta gerçekleştirdi. Ülkemizi sanal arenada başarıyla temsil eden ve dünya ikinciliğine kadar yükselen Cem Bölükbaşı, Borusan Otomotiv Motorsport ile profesyonel sözleşmeye imza atarak takımın ‘Genç Yetenek’ projesi kapsamında gerçek pistlere transfer oldu. 2018 yılında ‘Sanaldan Gerçeğe giden Yol’ sloganı ile kurulan BOM E-Team’in misyonuna da paralel atılan bu önemli adım, espor yeteneklerinin motor sporlarına olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Takımın yeni sezon hedeflerinin açıklandığı lansmanda, Borusan Otomotiv İcra Kurulu  Başkanı Hakan Tiftik, Borusan Otomotiv Motorsport’un yeni sezonda da gençlere yatırım yaparak Avrupa pistlerinde başarılarını sürmeyi hedeflediğini belirtti. BOM’un bu sene pistlerde İbrahim Okyay, Levent Kocabıyık, Yağız Gedik, Fatih Ayhan ve Cem Bölükbaşı ile yarışacağını belirten Tiftik, geride kalan 12 yıllık süreçte; 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 36 farklı pist ve 350’den fazla yarışta mücadele eden, bugüne kadar 13 kez Türkiye Pist Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Takımlar Şampiyonluğu elde eden ayrıca WTCC (Dünya Şampiyonası) takımlar beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) Pilotlar ikinciliği ve İtalya 3H Endurance Champions Cup Pilotlar Şampiyonluğu gibi sayısız başarıya imza atan BOM’un yine Türk bayrağını uluslararası yarışmalarda gururla dalgalandıracağına inandığını söyledi. BOM’un başlıca misyonları arasında motor sporlarına genç ve yetenekli sporcu yetiştirme hedefinin olduğunu belirtenHakan Tiftik, bu çerçevede 2018 yılında “Sanaldan Gerçeğe Giden Yol” sloganıyla E-Team GT Şampiyonası düzenlemeye başladıklarını hatırlatarak, “Dünyanın en çok izlenenleri arasında yer alan ve geleneksel sporlarla arasındaki mesafeyi gitgide kısaltan E-spor alanında da yetenekli gençlere destek olmak ve onları uluslararası arenaya taşımak istedik. Cem Bölükbaşı bu iki dünyada da yeteneğini ispatlayan çok genç bir pilot. E-sporda dünya sıralamasında 2.lik gibi çok ciddi bir dereceye sahip. 2019 sezonunda Borusan Otomotiv Motorsport’un Genç Yetenek Projesi kapsamında gerçek dünyanın önemli şampiyonalarından biri olan GT4 European Series’de ilk uluslararası startını aldı. Bir sonraki yarışta ise podyumun ikinci basamağına çıkmayı başararak bayrağımızı gururla dalgalandırdı. BOM’un sunacağı imkanlarla önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.”dedi.