Çin hükümetinin otomobil üreticilerine verdiği teşviklerle birlikte, markaların her geçen gün daha yayılımcı bir politika izlediğine şahit oluyoruz. Ülkenin son yıllarda adından çokça söz ettiren ve en büyük adımını 2019’da Amerika pazarına gireceğini açıklayarak yapan GAC Motors, bahsetmekte olduğumuz bu üreticilerin başını çekiyor. Halihazırda sunduğu ürün gamında SUV, sedan ve MPV modelleriyle kullanıcılarla buluşan GAC, gelecek konusunda da ortaya umut vadedici işler koyuyor. Bu zamana kadar farklı sınıflarda yer alan beş konsept projeyle fuarlarda yer alan marka, Detroit Otomobil Fuarı’nda da adından söz ettirmeyi başardı. Dış basında birçok önemli siteye konu olan GAC Enverge konsepti tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle pazara hakim olan markaların başına dert açacağının sinyallerini veriyor.

Tek seferde 595 kilometre
Tasarım detayları üzerinden geçmeden evvel projenin takdirinizi kazanacağını düşündüğümüz teknik özelliklerinden bahsedelim. GAC Motors yetkililerinin verdiği bilgiye göre üzerinde 71 kWh’lık batarya paketinin bulunduğu Enverge tek seferde 595 kilometrelik menzil kat edebilecek. Hızlı ve kablosuz şarj desteklerinin de bulunduğu araç, sadece 10 dakika şarj ile yaklaşık 385 kilometre gidebiliyor. Proje aşamasında düşünülen elektrik motorunun yapısı ve teknik değerleriyle ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığı modelin, kullanıma hazır durumda bu değerleri koruyup koruyamayacağı şu aşamadaki en temel soru.

GAC Enverge’nin dış ve iç tasarım bölümünde ise öne çıkan bazı temel parçalar var. Dışarıda, süper spor otomobillerde görmeye alışık olduğumuz kelebek kanat kapı tasarımıyla bizleri karşılayan konseptin ön ve arka bölümündeki slim LED ışıklandırmalar karakteri yaratan bölümler arasında. İçerisine girdiğimizde bizleri konsolun tamamını kaplamış devasa bir ekranla karşılayan Enverge’in direksiyon tasarımı, otonom sürüş teknolojisi konusunda bazı ipuçları veriyor.