İlk Citroen olan Type A, 1919 yılının Haziran ayında Paris’te tanıtıldı. Marka, 100. yıldönümünü kutlamak için dikkatleri yine hikâyenin başladığı yere çekiyor. Eski Javel tesisinin bulunduğu noktaya sadece birkaç metre mesafedeki bir Paris sokağı günün erken saatlerinde oradan geçenlere sürpriz yapmak üzere geceden dönüştürülecek. Rue Linois üzerindeki 400 metre mesafede, markanın 100 yıllık köklü geçmişine iz bırakan efsanevi otomobil ve minibüsler sergilenecek. 

Conservatoire Citroen ve özel koleksiyonlardan bir araya getirilen 100 model markanın cesaret ve inovasyonla dolu 100 yılını gözler önüne seriyor. Açıkhava sergisinde; 4 konsept otomobil, 74 sembolik model, 14 motorsporları modeli, otomotiv dünyasına damgasını vuran 3 model ve mevcut ürün gamından 5 model yer alıyor.

Marka, Citroen’in kimliğini yansıtan otomobilleri, sadece markanın tarihine değil aynı zamanda otomotiv tarihine de yön veren modelleri sergileyerek, 100. yıldönümünü geniş kitlelerlepaylaşıyor. Citroën, otomobil kullanıcılarına cesur tasarımlar, ileri teknolojiler ve her zaman üstün bir konfor seviyesi sunmuş bir marka. Citroen, dünyanın herhangi bir yerinde çoğu ailenin anılarında yer etmiş çok özel ve özgün bir marka.

Kültürel bir sergi tadında ve herkese açık olan ücretsiz etkinlik yoldan geçenleri şaşırtacak. “Born Paris XV” sergisi ziyaretçileri Citroën markasının yarım asır boyunca üretim faaliyetlerini sürdürdüğü bir alanda markanı 100 yıllık geçmişine benzersiz bir yolculuğa çıkma fırsatı bulacak.