Daha önce hakkında çeşitli spekülasyonlar olan model için Citroen erken davranarak, etkinlikten önce konsept modelinin fotoğraf ve videolarını paylaştı.Şirket, markanın tasarım konusundaki bilgi ve tecrübesini, lüks sınıf için hazırlanan geniş hacimli konsept modeliyle göstermek istediğini söyledi.

 

4.85 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1.37 metre yüksekliğe sahip konsept model CXperience; 3 metrelik dingil mesafesinden kaynaklanan alışılagelmişin dışındaki tasarımıyla ve radikal çizgisiyle oldukça çarpıcı gözüküyor. 

Gücünü benzin-elektrik kırması hibrit üniteden alması beklenen konsept modelin, 250 ile 300 beygir arasında bir güce sahip olacağı tahmin ediliyor. Sadece elektrik gücünü kullanarak 60 kilometre yol alan araç, 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak. Model ayrıca inovatif süspansiyon sistemi ile de ilgi çekecek.

Aracın dışı kadar içi de Citroen’in radikal tasarım anlayışından nasibini alıyor. Premium materyallerle şekillenen ve keskin çizgilere sahip özgün iç tasarımı; 16/3 formatındaki,19 inçlik dev ekran süslüyor. ‘Suicide doors’ olarak bilinen, ters açılan kapılarla donatılmış CXperience, ayrıca B sütunu kullanmıyor.

Fotoğraf ve videosunu da aşağıda bulabileceğiniz konsept modelin, Ekim ayındaki Paris Motor Show’da kendini göstermesi bekleniyor.

Konsept modelin, Ekim ayındaki Paris Motor Show’da kendini göstermesi bekleniyor.