Aralık 1922’de Sahra Çölünü geçen ilk otomobil olarak tarihe geçen Golden Scarab lakaplı yarı paletli otomobil Citroen’in 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde birebir orijinaline uygun olarak yeniden üretildi. Eğitim projesi olarak 2016 yılında 160 mühendislik öğrencisi ve 40 öğretmen tarafından başlatılan projenin, finansal, teknik ve lojistik desteğini Citroen üstlendi. Golden Scarab, Citroen’in100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinliklerde sergilenecek.

 

Haziran ayında Citroen’in 100. yıl dönümü sergisi yerini alacak olan yarı paletli Golden Scarab, 18 Haziran 2019 tarihinde ise “Batıya Yolculuk” etkinliği kapsamında Şanzelize Caddesi boyunca Concorde Meydanı’ndan, Charles de Gaulle Meydanı’nda bulunan CCFA’ya (Fransız Otomobil Üreticileri Komitesi) ve oradan da Ferté Vidame’ye doğru bir sürüş gerçekleştirecek. Golden Scarab, 19 - 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında la Ferté Vidame’de gerçekleşecek olan “Yüzyılın Sürüşü” etkinliğinde yer alacak.

 

Citroen CEO’su Linda Jackson yapmış olduğu değerlendirmede: “Golden Scarab’ın yeniden üretilmiş olması Citroen’in 100. yıl dönümü kutlamalarına tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. Bu, André Citroen'in takdir edeceği bir proje olurdu. Golden Scarab’ın birebir orijinal replikasının üretilmesi gibi önemli bir projenin her aşamasına destek vermekten gurur duyuyoruz. 100 yıllık süre iki aracın mimarlarının tamamen farklı olmasını sağlasa da, onlara aynı tutku yön veriyor.” dedi.