Sébastien Ogier ve Co-Pilot Julien Ingrassia ikilisi güne lider olarak başladıktan sonra yoğun baskıya rağmen birinciliği bırakmadı ve günü zaferle tamamladı. Power Stage etabından aldığı 5 Bonus Puan ile birlikte ikili Meksika Rallisi’ndeki en iyi performansı sergiledi. Dünya şampiyonasında liderin sadece 4 Puan gerisinde ikinci sırada olan ikili açısından mükemmel bir hafta sonu oldu.

Altı dünya şampiyonluğu bulunan pilot, ilk günün en teknik etaplarından biri olan El Chocolate (31.57 km) etabının ikinci bölümünde liderliği ele aldı. Sonraki gün SS10’da zaman kaybeden ikili tekrar hızlanarak kısa sürede liderliği tekrar geri aldı. İkili diğer etaplarda da başarılı bir performans sergileyerek hafta sonunu galibiyetle tamamladı.

Sébastien ve Julien, Citroën C2 Super 1600 ile dünya şampiyonasına ilk kez katıldıktan 11 yıl sonra; 2013, 2014, 2015 ve 2018 yıllarının ardından Meksika’daki beşinci galibiyetlerini kazandılar. Bu, aynı zamanda ikilinin bu sezonki ikinci galibiyeti oldu. İkili daha önce Monte Carlo’da da zafere ulaşmıştı. Citroën Total World Rally Team böylece 2019 sezonunda; 1’inci, 2’inci ve 1’inci olmak üzere her üç yarışta da podyum görmüş oldu. C3 WRC, ilk kez 2017 yılında kazandığı yarışın ardından Orta Amerika’da ikinci kez ödül alırken, Citroën Racing yüksek sıcaklıklar ve yüksek rakım nedeniyle zorlu olarak bilinen bölgedeki galibiyet rekorunu sekize çıkarttı.

Meksika’daki henüz ikinci yarışlarında Esapekka Lappi ve Janne Ferm ikilisi sahip oldukları potansiyeli gözler önüne sermeyi başardılar. El Chocolate (31.57km) etabında takım arkadaşlarının sadece 6,2 saniye gerisinde en iyi 4’üncü zaman ve ardından en iyi 2’inci zaman (SS7) gibi başarılarla Cuma gününü 4’üncü pozisyonun sadece 2 saniye gerisinde 5’inci olarak tamamladı. Ertesi güne hızlı başlayan ve C3 WRC ile muhteşem bir uyum sergileyen ikili zemin şartlarındaki anlık değişim nedeniyle araç zemin ile temasını kaybedince yol dışına çıktı. Power Stage’te puan toplayan ekip şampiyonanın sonraki ayaklarında iddialı olabilecek bir potansiyele sahip olduklarını gösterdiler.

Citroën Total WRT Pilotu Sébastien Ogier yapmış olduğu değerlendirmede: “Meksika benim için çok özel bir yer. Burada 5’inci kez zafere ulaşmaktan ve şampiyona için çok kıymetli puanlar toplamaktan son derece memnunum. Buraya puan toplamaya geldik. Açık söylemek gerekirse bizim için sorunsuz bir hafta sonu olmadı, ama sorunlarla başa çıktık ve onları aştık. C3 WRC’de görmüş olduğum potansiyel büyümeye devam ediyor. Tüm ekibe katkı, destek ve çabaları için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Sonraki etaplarda da aynı başarıyı göstermeyi umuyoruz.” dedi.

Citroën Total WRT Pilotu Esapekka Lappi ise: “Bu özel zeminde C3 WRC ile nasıl bir sürüş stili sergilemek gerektiğini ve bu gibi değişken zeminlerde lastik stratejisinin ne kadar önemli olduğunu öğrendiğim için mutluyum. Şimdi, liderlerin arasına geri dönmek için Korsika’ya, Tour de Corse’ye konsantre olacağız.” dedi.

Citroën Racing Team Müdürü Pierre Budar: “Mutluyuz. Ekip çok çalıştı ve iyi bir sonuç elde etti. Burada kazanmak hiç kolay değil. Yüksek sıcaklıklar kadar yüksek rakım da şartları bir hayli zorluyor. Bir anlamda hem sürücü, hem de otomobil için bir zorlu bir sınav. C3 WRC iyi bir otomobil ve ekiplerimizin de üstün performansı sayesinde üç podyum ile şampiyonaya mükemmel bir başlangıç yaptık. Açık söylemek gerekirse bu başarıda Sébastien ve Julien'in katkısı büyük.” dedi.

Dünya Ralli Şampiyonasının bir sonraki ayağı 28-31 Mart 2019 hafta sonunda Korsika’da gerçekleşecek.

YARIŞ SONUCU

1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3:37:08.0
2. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +30.2
3. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +49.9
4. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:27.0
5. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +6:06.2
6. Guerra / Zapata (Skoda Fabia R5) +15:35.5
7. Bulacia Wilkinson / Cretu (Skoda Fabia R5) +18:51.5
8. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +18:55.9
9. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 22:44.1
14. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +1h03’40’’5

 

 

DÜNYA ŞAMPİYONASI TAKIM KLASMANI PUAN DURUMU

1. Toyota Gazoo Racing – 86 Puan
2. Citroën Total WRT – 78 Puan
3. Hyundai WRT – 77 Puan
4. M-Sport Ford WRT – 45 Puan
 

DÜNYA ŞAMPİYONASI SÜRÜCÜ KLASMANI PUAN DURUMU

1. Ott Tänak – 65 Puan
2. Sébastien Ogier – 61 Puan
3. Thierry Neuville – 55 Puan
4. Kris Meeke – 35 Puan
5. Elfyn Evans – 28 Puan
6. Esapekka Lappi – 20 Puan
7. Sébastien Loeb – 18 Puan
8. Jari-Matti Latvala – 14 Puan
9. Andreas Mikkelsen – 12 Puan