* Citroën, cesur bir kişiliğe sahip “yeni nesil” kompakt SUV’si C3 Aircross ile SUV segmentindeki uluslararası atağına hız veriyor.

* Citroën C3 Aircross, 90 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkanı sunuyor.

* Müşteri beklentilerine göre şekillenen, “kullanıcı odaklı” bir SUV olan C3 Aircross, rakip tanımayan hacmi, modüler tasarımı ve açılır panoramik cam tavanıyla sosyal yaşantısına önem verenleri hedefliyor.

* Citroën Advanced Comfort® programı dahilinde oluşturulan C3 Aircross, yolcularına ferahlık ve sürücüsüne de sıra dışı bir sürüş deneyimi sunuyor.

* Citroën C3 Aircross, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulacak.

* 3 adet PureTech ve 2 adet BlueHDi motor seçeneği ile sunulan C3 Aircross Kompakt SUV, EAT6 otomatik şanzıman opsiyonuna sahip.

 

SUV SÜRÜŞ KARAKTERİNDEN ÖDÜN VERİLMİYOR

Yeni C3 Aircross, yerden yüksek yapısı ve büyük lastikleri ile yol üzerinde hakimiyetini ilan eden kompakt bir SUV. Yeni Citroën C3 Aircross’ta Grip Control (Yol Tutuş Kontrolü®) ve Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) sayesinde her türlü zeminde kolayca hareket edebilebiliyor. Farklı zemin koşulları için Grip Control sistemi ve 16 ya da 17 inçlik çamur-ve-kar (M+S) lastikleri ile donatılmış olan C3 Aircross, son derece modüler bir sürüş deneyimi sağlıyor ve koşul veya yüzey ne olursa olsun kendini her türlü yola uyarlayabiliyor. 5 sürüş modu bulunan Grip Control’de Standart moda alındığında çekiş otomatik olarak ayarlanıyor. Sistemde ayrıca, Kum, Tüm Yollar, Kar veya ESP Kapalı modlarından birini seçilebiliyor.

 

Grip Control ile birlikte Hill Assist Descent (Yokuş İniş Desteği) sunuluyor ve eğimin çok olduğu yokuşlardan inerken aracın hızı otomatik olarak ayarlanıyor. Bu teknoloji sayesinde araç yokuş aşağı inerken hem düz bir şekilde ilerler hem de kayma riskini sınırlıyor. Sistem, sürüşün normalde stresli olabileceği durumlarda kontrol ve güvenliği arttırmak için aracı çok düşük bir hızda (3 km/s) tutabiliyor.

 

 

ÇEVRECİ VE VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni C3 Aircross’un ileri teknolojisi ve macera sever doğası, tasarruflu ve verimli son nesil motor seçenekleri ile çevreci özelliklerine de vurgu yapıyor. Günlük yaşamdaki yolculuklar veya haftasonu kaçamakları için ideal bir yaşam ortağı olan Yeni C3 Aircross, benzinli PureTech ya da dizel BlueHDi motor seçeneklerine sahip olacak.

 

2015 ve 2016 yıllarında Uluslararası Yılın Motoru ödüllerini kazanmış olan benzinli PureTech güç ünitesi, 82, 110 ve 130 HP’lik seçeneklere sahip. EAT6 tam otomatik şanzıman, sadece PureTech 110’da mevcut. PureTech 130 ise sadece 6 ileri manuel ile sunulacak. BlueHDi seçenekler ise 5 ileri manuel şanzımanlı 100 ya da 6 ileri manuel şanzımanlı 120 seviyelerine sahip olacak.

 

 

YENİ C3 AIRCROSS’UN DİKKAT ÇEKEN DETAYLARI

 

 

2.60 metrelik dingil mesafesiyle segmentinin en geniş iç mekan özellikleri, arkada geniş diz mesafesi.

 

Segmentinin en yüksek tavanlarından birini sunarak ön ve arkada en yüksek baş mesafesi.

 

150 mm öne-arkaya kaydırılabilen arka koltuklar ve 60/40 yatırılabilen sırtlıklar.

 

Ön yolcu koltuğunun tamamen yatırılabilmesiyle 2.4 metrelik yüklerin iç mekana sığabilmesi.

 

Segmentindeki en geniş bagaj hacmi. 410 litrelik bagaj, koltuk sırtlıklarının yatırılmasıyla 520 litreye çıkarken toplam hacim 1289 litreye kadar arttırılabiliyor.

 

Açılabilen panoramik cam tavan yaklaşık 1 metre uzunluğuyla B SUV segmentindeki en büyüklerinden biri olurken, elektrikli perde ve LED aydınlatma gibi detayları barındırıyor.

 

Orta konsolda yer alan akıllı telefonlar için şarj bölümü. Özel yuvası ile bu kablosuz şarj özelliği sayesinde akıllı telefonlar kendiliğinden şarj olabiliyorlar.

 

YENİ CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Uzunluk: 4,15 m

Genişlik: 1,76 m

Yükseklik: 1,64 m

Dingil mesafesi: 2,60 m

Bagaj kapasitesi: 410 - 520 litre

 

 

 

Etiketler: Suv   Cıtroen   Yeni   Otomobil   2017