COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı ziyaretçileri, tanıtımı ve satışı yapılan yeni ürünlerdeki teknolojik gelişmelerin ve konforun memnuniyet verici olduğunu dile getirirken, fiyatların biraz daha aşağı çekilmesini talep etti. 

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 18 farklı ülkeden 209 firmanın yer aldığı COMVEX İstanbul Fuarı, ilk gününde yoğun ilgi gördü. Ticari araçlar sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin sunulduğu fuardaki araçları değerlendiren otobüs şoförü Ayhan Türker, arabaların görünüş olarak güzel göründüğünü ancak test edilmesi gerektiğini söyledi. Eski araçlarla kıyaslandığında teknolojik farklılıkların olduğunu belirten Türker, şunları kaydetti: 

"İnanıyorum ki bu teknolojik farklılıklar gittikçe daha da iyiye gidecek. Bizim kullanmış olduğumuz 2014 model araçlarla teknoloji, dizayn ve fiyat farklılıkları var. Eskiye nazaran fiyatları uçuk buluyorum. Vergilerden dolayı bu fiyatlar yükseliyor. Otobüsler 1 milyon civarı. Devletimizin vergilere yüklenmeyip sektörün biraz da canlanabilmesi için ve bizlerin de daha iyi para kazanabilmemiz için olanak sağlaması lazım."

Hafriyat tırları bulunan Hüseyin Üneş de araçların daha konforlu ve pratik bir şekilde dizayn edildiğini aktardı. Üneş, şunları söyledi:

"Yani araçların bazı aksamlarına daha kolay ulaşılabiliyor. Vitesin ve motor freninin tek kolda toplanması, göstergelerin daha düzenli olması ve kupaların havalı körüklerle daha da konforlu hale getirilmiş olması gibi. Eski kamyonlara göre bu araçların fiyatları ortalama 20 ila 30 bin arasında daha yüksek. Kullandıkça bu araçları daha da test etme imkanı bulacağız."

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD ) iş birliği ile hazırlanan COMVEX İstanbul Fuarı'nı bu yıl 50'yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Fuar, 24 Mayıs salı günü sona erecek.