Dünya piyasasının önemli lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, Portekiz Lousado fabrikasının üretim kapasitesinde artış amacıyla, lastik bölümü adına 2018 yılının sonuna kadar toplamda 150 milyon Euro civarında bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırım kapsamında, Lousado'da 18 milyon adet olan binek lastiklerinin yıllık üretim kapasitesini daha da genişletmenin yanı sıra zirai lastikler için de bir üretim tesisinin kurulması hedefleniyor.

 

Continental AG'de kurumsal satın almadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Nikolai Setzer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Continental AG olarak, üretimi artırmanın yanında, yüksek performanslı lastik üretimimizi artırmak ve zirai lastik pazarına yeniden girmek için yatırımlarımızı yapıyoruz. Amacımız, müşterilerimize daha geniş bir yelpazede ürün sunabilmek. Bunun için 17 inç ve üzeri yaz ve kış lastikleri ile yüksek performanslı lastikler segmentinde daha da fazla üretim kapasitesi yaratmayı planlıyoruz. Şimdiye kadar Lousado'da ağırlıklı olarak otomobil, van ve hafif kamyon araç lastiklerinin üretimine odaklanmıştık. Lousado'daki büyüme planlarımızın arasında mevcut fabrikada yeni bir üretim tesisinin kurulması da yer alıyor. 2016 Haziran ayında temel atma töreni yapılan bu fabrikaya 50 milyon Euro tutarında bir yatırım daha yapacağız. Önümüzdeki üç yıl içerisinde yaklaşık olarak 100 farklı lastikle zirai lastikler portföyünü genişletmeyi hedefliyoruz. Yeni binek ve zirai lastik üretim tesisleri devreye girdiğinde Lousado'da Continental çalışanlarının sayısı 2000'e yükselecek.” dedi.

 

Continental Lousado Fabrikası Müdürü Pedro Carreira ise: “Lousado ekibimiz açısından, bu önemli yatırımlar Continental Grubu’nun bize olan güvenini yansıtıyor. Bu gelişmeler, geçtiğimiz yıllarda, önümüze çıkan pek çok farklı ihtiyacı başarılı bir şekilde karşıladığımız gerçeğini kanıtlıyor ve ileriki yıllarda aynı yolda devam etmek için güçlü bir motivasyon oluşturuyor.” dedi.

 

Continental Lastik Bölümü, 2011 yılından bu yana 3 milyar Euro üzerinde bir yatırımla “Vizyon 2025” büyüme stratejisini sistemli bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyor. Üretim kapasitelerini artırma, Ar-Ge ve teknoloji projelerine yatırım yapma yoluyla 2025 yılı itibarıyla şirketi teknolojik anlamda lider bir pozisyona, küresel üretim ve satış anlamında ise ideal bir dengeye ulaştırma hedefleniyor. Lastik bölümünün bu hedefe hızla ilerlemesi için planlanan teknoloji projeleri arasında Korbach Yüksek Performans Teknoloji Merkezi ile Hannover-Stöcken'de bulunan ContiLifeCycle fabrikası yer alıyor. Bu fabrikada, dünyada benzeri bulunmayan entegre üretim süreçleriyle lastik geri dönüşümü ve kaplaması yapılıyor. Ayrıca Hannover yakınlarında bulunan şirketin test pistinde ve Uvalde, Texas'da yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.