Trafiğe kayıtlı araç sayısının 20 milyonu geçtiği Türkiye’de bayram tatillerinde trafiğe çıkan araç sayısı da her geçen gün artıyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte ülke genelinde yaşanabilecek olası trafik kazalarına dikkat çeken Continental, yola çıkacak sürücüleri güvenli sürüş konusunda uyarıyor. Özellikle özel araçlarıyla yola çıkacaklar, araçlarına ve sürüş deneyimlerine uygun lastik seçimiyle başlayan ufak ama hayati önem taşıyan bazı önlemler alarak, yolculuğu güvenli ve keyifli bir hale getirebilir.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, uzun mesafe yolculuklarının yapılacağı Ramazan Bayramı öncesinde tüm sürücüleri, güvenli sürüş için araç ve lastik bakımlarını yaptırmaya davet ediyor. Özellikle mevsimine uygun lastik kullanımı ile başlayan güvenli sürüş önerilerinin dikkate alınması, hem bireysel hem de genel trafik akışı içinde güvenliği artırıyor.

Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun, yaz sezonunda yola çıkmadan önce lastiklerin hava basıncı ve diş derinliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Mevsimine uygun lastik seçiminin hayati önem taşıdığını vurgulayan Akay, sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarının ve lastiklerinin bakımını ihmal etmemesi gerektiğinin altını çiziyor: “Sürücülerimizi, bayram tatili öncesi sıcak hava ve yol koşulları için hazırlıklı olmaya davet ediyoruz. Güvenli sürüş, Continental olarak en fazla önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu nedenle sürücülerimize, hem kendileri hem de sevdikleri için olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamaları için küçük hatırlatmalar yapıyoruz.”

2015 yılı verilerine göre; trafik kazalarına neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları %88,6 ile ilk sırada yer alıyor. Bayram tatilinde yola çıkan sürücülerin de güvenli bir yolculuk için yola çıkmadan önce hazırlanması gerektiğini söyleyen Mehmet Akay, sürücülerin uykusunu almış, zinde ve dinlenmiş bir şekilde yola çıkmasının yanı sıra yolda sık sık mola verip dinlenmenin de önemli olduğunu işaret ediyor.

Uzun yola çıkmadan önce bunları sakın unutmayın!