Dacia Jogger; bir station wagonun uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV aracın görünümü olmak üzere her sınıfın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Başlı başına yeni bir sınıf yaratan Jogger, en iyi genişlik oranını ve çok yönlülüğü sunuyor. Yeni Dacia Jogger, C segment bir otomobilden beklenen sürüş hissini sağlıyor. 2,90 m dingil mesafesi daha dengeli olmasını sağlarken, 16 inçlik jantları yola iyi oturmasını sağlıyor. Ayrıca gövde yapısı modelin güçlü duruşunu destekliyor.

Kabin içi ergonomi, ses yalıtımı ve baş mesafesi olmak üzere üçüncü sıraya kadar tüm yolculara yüksek konfor sunuyor. Dacia Jogger, günlük yaşam için olduğu kadar her şeyden uzaklaşmak için de ailenin ideal yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. Ayrıca gerçek bir Dacia olarak, güvenlik için gereken özellikleri de sunuyor.

 5 ve 7 koltuklu versiyonları bulunan Dacia Jogger; Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesine sahip. Opak beyaz, demir mavi, terracotta kahverengi, füme gri, siyah ve ay ışığı grisi olmak üzere altı gövde rengiyle sunuluyor.

Dacia Jogger 6 vitesli manuel şanzımana sahip yeni TCe 110 bg benzinli motor dışında benzin ve LPG yakıtlı ECO-G 100 bg motor olmak üzere iki motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 2023 yılında ürün gamına bir de hibrit eklenecek.

 Dacia Jogger’ın, Türkiye’de 2022’nin üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

 ” Dacia, 7 koltuklu seçeneğiyle çok yönlü aile otomobilini yeniden icat ederek kuralları bir kez daha değiştiriyor. 5 veya 7 koltuklu seçeneğine sahip Jogger, Dacia’nın karakterini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. İç mekandaki yüksek konfor, modüler yapı, çok yönlülük özellikleri kadar, çekici ve güçlü tasarımıyla da Jogger maceracı bir ruha sahip. Jogger, 2023’te ürün gamına eklenecek hibrit motoru ile Dacia'nın ulaşımı herkes için sürdürülebilir kılma kararlılığının altını çiziyor. Jogger, günlük kullanım veya şehirden kaçış için ailenin ideal yol arkadaşı olarak öne çıkıyor.”

Denis Le Vot, Dacia CEO      

OFFROAD HİSSİNE SAHİP YENİ C-SEGMENT AİLE OTOMOBİLİ

ŞEHİRDEN UZAKLAŞMA HİSSİ İÇİN TASARLANDI

Dacia, aile otomobilini yeniden tasarlarken, açık havanın ve uzun soluklu yolculukların çekiciliğine ve aynı zamanda modern aile yaşamının ihtiyaçlarına yanıt veriyor.  Bir station wagonun uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV’un görünümü ile Dacia Jogger gerçek bir macera aracı. 

DİNAMİK BİR PROFİL

Dacia Jogger; Dacia markasına özgü geniş ızgarası ve güçlü yan tasarımıyla özgün bir profil ortaya koyuyor. Jant tasarımı ve arka spoyler dinamik görünümüne katkı sağlıyor. Arkaya doğru daha da güçlenen omuz çizgisi ise sağlam ve dayanıklı bir duruş kazandırıyor.

Dacia Jogger, tavan barları ve yerden yüksek yapısı (200 mm) ile güçlü bir duruş sergilerken, tüm yol koşullarına uyumlu bir macera aracı olarak konumlanıyor.

CÖMERT BOYUTLAR

2,9 metre ile oldukça uzun dingil mesafesi, yüksek tavanlı yapı ve dikey arka tasarım (dikey konumlu stop lambaları, ekstra geniş arka panel, alçak eşik) son derece geniş bir bagaj ve iç mekan sağlıyor. Uzun arka kapı ve eğimli yan cam çizgisi (40 mm) arka koltukların daha kolay erişilebilir ve aynı zamanda ferah olmasını sağlıyor. 4,55 metre ile Jogger, Dacia ürün gamının en uzun aracı olarak öne çıkıyor. Bu cömert ama aynı zamanda kompakt boyutlar, çok yönlü günlük kullanım özellikleri arayan ailelere hitap ediyor.

Y-ŞEKLİNDE IŞIK İMZASI

Ön ve arka aydınlatmalar Dacia’nın yeni Y şeklindeki ışık imzasını içeriyor. Ön gündüz sürüş farları ve kısa farlarda LED teknolojisi kullanılıyor. LED teknolojisi sadece daha az enerji kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda hem gündüz hem de gece sürüşlerinde daha iyi bir görüş ve görünürlük de sağlıyor.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN TAVAN BARLARI

Dacia Jogger, beklenmedik yolculuklarda bile modüler tavan barlarını enine konumlandırma özelliği sayesinde port bagaj, bisiklet, kayak malzemesi ve tavan çadırı gibi malzemeleri araca yüklemeyi kolaylaştırıyor. Tavan barları uzunlamasına konumdayken ise aerodinamiği etkilemeden aracın tasarımına katkıda bulunuyor. Akıllı, pratik, yalın ve ekonomik çözümler Dacia ruhunu yansıtıyor.

HER AYRINTISIYLA PRATİK

16” alüminyum jant ve 16” çelik jant seçeneklerini sunan Jogger, zarif kapı kolları ve ergonomik tasarımıyla öne çıkıyor.

GENİŞ VE KONFORLU

Dacia Jogger, ailelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıran alan ve çok yönlülüğü sunuyor. İster önde, ortada ve hatta arkada olsunlar kabin içindeki herkes rahat ediyor.

GENİŞ ÖN KONSOL

İç mekandaki kalite algısı, Prestige ekipman seviyesinde standart olarak sunulan 8” dokunmatik ekran sayesinde çok daha güçlü. Otomatik klima tasarımı, tuş takımı modele şık bir görünüm kazandırıyor.

Havalandırma ızgaraları da iç mekandaki kalite algısını bir adım ileri taşıyor.

 

3. SIRA DAHİL MÜKEMMEL ERİŞİLEBİLİRLİK

Dacia Jogger, 4,55 metre uzunluk ve 2,9 metre aks mesafesine sahip. 

Dacia Jogger, ailelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıran çok yönlü yapısıyla dikkat çekiyor. Ön, orta ve arka sıradaki herkes için konfor ön planda. Üç koltuk sırasıyla toplam 7 kişi rahatlıkla seyahat edebiliyor ve farklı ihtiyaçlara göre konfigüre edilebilen koltuklar sayesinde çok yönlü kullanım özellikleri sergiliyor. Dacia Jogger 3.sıradaki koltuklarda bile 855 mm baş mesafesi ve 127 mm diz mesafesi ile 7 kişilik binek otomobiller arasında en iyi değerlere sahip. 

GENİŞ DEPOLAMA ALANLARI

Dacia Jogger, 3. koltuk sırası dahil araç boyunca yayılan 24 litreye kadar saklama alanına sahip. 7 litrelik kapalı bir torpido gözü, her biri 1 litrelik şişe alabilen ön ve arka kapı cepleri, 1,3 litrelik kapalı orta konsol ve altı adet bardak tutucu temel saklama alanlarını oluşturuyor

KONFOR AYARLARI

Dacia Jogger yüksek konfor sunan bir otomobil. Koltuklar, hem sürücü hem de yolcular için uygun desteği sağlamak üzere şekillendirilmiş durumda. Sürücü, ideal sürüş pozisyonu için koltuk yüksekliğini (+/- 35 mm) ve direksiyonu (+/- 20 mm) ayarlayabiliyor. Direksiyon derinliği de (+/- 25 mm) ayarlanabiliyor. Ayrıca kol dayama da eşya saklama alanı içeriyor.

7 KOLTUĞA KADAR OTURMA ALANIYLA TÜM AİLEYE UYGUN VE ÇOK YÖNLÜ 

Dacia Jogger üç koltuk sırasıyla 7 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor ve farklı ihtiyaçlara göre konfigüre edilebilen koltuklar sayesinde çok yönlü kullanım özellikleri sergiliyor. Dacia Jogger, kullanım gereksinimleri sürekli değişebilen ailelerin tüm gereksinimlerine uyum sağlıyor.

ÇOK YÖNLÜ İÇ MEKAN

İkinci sırada üç kişilik 2/3-1/3 oranında katlanabilen koltuklar (koltuk ve sırtlık) ve 3. sırada gerektiğinde çıkarılabilen iki adet bağımsız katlanan koltuk bulunuyor. Dacia Jogger, 2.094 litreye kadar bagaj kapasitesi sunuyor.

 PRATİK VE MODÜLER BAGAJ

5 kişilik versiyon 708 litre VDA (koltuk sırtlığının üst noktasına kadar) bagaj hacmi sunuyor. 7 koltuklu versiyon ise tüm koltukların kullanım şekline bağlı olarak 160 litre VDA ve 3. sıra koltuklar katlandığında 565 litre bagaj hacmi sunuyor. Yüksek bagaj (661 mm) ve uzun bagaj zemini (1.100 mm’nin üzerinde) sayesinde aileler, örneğin bir çocuk arabasını veya bir çocuk bisikletini düz bir şekilde yatırarak kolayca sığdırabiliyor. Ayrıca sadece 3. koltuk sırasını çıkartarak yürüyüş ekipmanlarını, aletlerini veya evcil hayvanlarını da taşıyabiliyorlar. Bunun dışında frensiz 625 kg ve frenli 1.200 kg römork çekme kapasitesi de sunuyor.

Bagaj bölmesindeki esnek kayışlar ve dört bağlantı halkası eşyaları sabitleme olanağı sunuyor. Dacia Jogger ayrıca ikisi bagajda ve biri ön yolcu tarafında örneğin bir el çantasını asmak için olmak üzere üç kanca ile donatılıyor. Biri bagajda olmak üzere üç adede kadar 12V priz bulunuyor.

KABİNDEKİ HERKES İÇİN KONFOR

2. koltuk sırasında iki adet ISOFIX bağlantı noktası bulunuyor. 3. sıradaki iki yolcuya ise; her birine bağımsız bir koltuk, kolçak ve daha iyi bir görüş için geniş bir havalandırma penceresi bulunuyor. 1. ve 2. koltuk sırası tavan lambaları ile aydınlanıyor. Ayrıca 3. koltuk sırasında doğal bir havalandırma sağlamak üzere kelebek camlar bulunuyor

BİLGİ-EĞLENCE: SEÇİM ÖZGÜRLÜĞÜ

 Dacia Jogger, kullanıcıya gereksinimine uygun bir seçim sunuyor ve versiyona bağlı olarak üç bilgi-eğlence seçeneğiyle donatılıyor;

·       Akıllı telefonla veya akıllı telefon olmadan kullanılabilen Media Control

·       8 inçlik dokunmatik ekran ve Apple CarPlay içeren Media Display

·       Navigasyon ve kablosuz Apple CarPlay içeren  Media Nav.

MEDIA CONTROL: EVRENSEL OLARAK ERİŞİLEBİLİR BİLGİ-EĞLENCE SİSTEMİ

Media Control; İki adet hoparlör, akıllı telefon sabitleme bölümü, Bluetooth®, USB girişi, direksiyon kumandaları ve 3,5 inçlik TFT dijital ekranı üzerinden radyo bilgilerini görüntüleme gibi özellikler içeriyor.

Ücretsiz olarak sunulan Media Control App, kullanıcılarına pratik çözümler sunuyor. Uygulama, navigasyon için telefonun GPS uygulamalarını kullanıyor ve radyo, müzik, telefon görüşmeleri, mesajlar ve sesli yardım (Siri veya Android) gibi birçok özelliğe kolay erişim sağlıyor. Direksiyon simidinin üzerinde veya hemen arkasında bulunan kumandalar daha güvenli bir sürüş deneyimine yardımcı oluyor.

DAHA FAZLASI: MEDIA DISPLAY VE MEDIA NAV

Media Display, daha iyi görüş ve ergonomi için orta konsola hafifçe sürücüye dönük olacak şeklinde yerleştirilmiş 8 inçlik dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve 4 hoparlör içeriyor. Yeni “otomobil” sekmesi belirli ADAS ayarlarına erişim sağlıyor.

Media Nav ise kablosuz Apple CarPlay bağlantısı ve navigasyon içeriyor. Ses sisteminde iki tweeter dahil altı hoparlör bulunuyor.

ZENGİN STANDART DONANIM

Dacia Jogger, akıllı telefon sabitleme bölümü, 3,5 inç TFT dijital ekran ve versiyona bağlı olarak elektronik cihazları şarj etmek üzere üç adede kadar 12V priz ile pratik ve kullanışlı çözümler sunuyor. Hız sabitleyici ve hız sınırlandırıcı için direksiyon kumandaları ve otomatik yanan farlar standart olarak sunuluyor.

 

OPSİYONEL DONANIMLAR

Dacia Jogger için, satışa sunulduğu pazara bağlı olarak bir dizi isteğe bağlı donanımla sunuluyor. Isıtmalı ön koltuklar, dijital ekranlı otomatik klima, bagaj kapağını uzaktan açan eller serbest Dacia kart bunlardan bazıları. Ayrıca elektrikli park freni, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve ön/arka park sensörü de sunuluyor.

GERÇEK BİR DACIA, GEREKLİ OLANA ODAKLI VE VERİMLİ
MODERN PLATFORM VE KABİN İÇİ GÜVENLİK
 
Dacia Jogger, güçlendirilmiş gövde, altı hava yastığı ve kullanışlı sürücü destek sistemlerine (ADAS) sahip modern bir platform üzerine inşa edildi.
 
YENİ NESİL DACIA PLATFORMU
Yeni Sandero’nun da dahil olduğu CMF-B platform ailesi, Dacia’nın B ve C segmenti modellerine yönelik stratejisinin merkezinde yer alıyor. Dacia Jogger 4,55 metre uzunluğu ile C segment bir araçtan beklenen genişliği ve çok yönlülüğü sağlıyor.
 
GÜÇLENDİRİLMİŞ GÖVDE
Modern bir platform üzerine inşa edilen Dacia Jogger, dayanıklı ve sağlam yapısıyla gelişmiş bir darbe koruması sağlıyor. Gövde yapısı ve alt şasi olmak üzere güçlendirilmiş bir motor bölmesi ve yolcu bölmesi içeriyor. Bir ivme ölçer ile eşleştirilen kapılardaki basınç sensörleri, yandan gelebilecek çarpışmaları erkenden tespit edilmesini ve karın, göğüs ve baş bölgelerini koruyan perde ve yan hava yastıklarının hızla açılmasını sağlıyor.
 
KÖR NOKTA UYARISI
30 ile 140 km/s arasında aktif olan sistem, sürücüyü yandan ve/veya arkadan gelen başka bir araçla olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor. Dört ultrasonik sensör (ikisi arkada ve ikisi önde) kör noktalardaki araçları (motosikletler dahil) algılıyor. Kör noktada bir araç algılandığında ilgili yan aynada bir LED ışık yanıyor.
 
PARK YARDIMCISI
Park yardım sistemi, önde dört ve arkada dört ultrasonik sensör ve bir geri görüş kamerasından oluşuyor ve manevra yapmayı çok kolaylaştırmak için sesli ve görsel yönlendirmeler sağlıyor.
 
YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ
Bu özellik, sürücü yokuşta durduğunda ve yeniden hareket etmek için ayağını frenden gaza götürdüğünde iki saniye aracın geri kaymasını önlüyor.
 
Ayrıca Dacia Jogger standart olarak hız sabitleyici ve sınırlandırıcı ve ESC dışında otomatik yanan farlar gibi donanımlara da sahip.
 
YÜKSEK VERİMLİLİK SEVİYESİNE SAHİP BENZİNLİ VE LPG’Lİ MOTORLAR
 
Dacia Jogger, yeni 1.0 Turbo 110 bg benzinli ve ECO-G Turbo 100 bg LPG motorlarla her ailenin ihtiyacına uygun bir motor çözümü sunuyor.
 
YENİ Turbo 110 bg MOTOR
Dacia Jogger, altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen yeni TCe 110 bg benzinli motorla donatılıyor. Bu motor 110 beygir gücü (81 kW) üreten 1,0 litre hacimli, 3 silindirli, direkt enjeksiyonlu yeni nesil bir turbo motor. Alüminyum motor bloğu önemli oranda ağırlık tasarrufu anlamına geliyor. Bu motor, 1.750 d/d’de 190 Nm tork (ve 2.900 d/d’de 200 Nm maksimum tork) ile şu an Dacia Jogger ürün ailesinin en güçlü motoru.
Modern motor teknolojilerinden yararlanan Yeni TCe 110 bg; değişken supap zamanlaması, değişken hacimli yağ pompası ve performansı artırmaya ve yakıt tüketimini azaltmaya yönelik birçok verimli çözümü bünyesinde barındırıyor. Entegre egzoz manifoldu, partikül filtresi ve merkezi enjektör, CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı oluyor.
TCe 110 bg motorun WLTP çevrimindeki yakıt tüketimi 5,7 lt/100 km’den başlıyor.

ECO-G: DACIA’NIN PETROL/LPG ÇİFT YAKIT ÇÖZÜMÜ
Dacia, ECO-G logosuyla eksiksiz bir benzin/LPG çift yakıtlı araç sunmaya devam ediyor. Bu motorları doğrudan üretim hattına monte etmek güvenlik ve güvenilirliği arttırıyor. Üretici garantisinin süresi, bakım maliyeti ile aralığı ve bagaj kapasitesi (LPG deposu genelde stepnenin bulunduğu yerde) geleneksel bir benzinli motor ile aynı.
ECO-G 100 bg motorunun WLTP karma döngü yakıt tüketimi değeri 7,7 lt/100km*'den (119 g CO2/km*) başlıyor. Dacia Jogger'ın ortalama CO2 emisyonu, LPG ile çalışırken eşdeğer bir benzinli motora göre %10 daha az. Ayrıca, 40 litre LPG ve 50 litre benzin olmak üzere iki deposuyla maksimum 1.000 km menzile ulaşabiliyor.
Dacia, kullanım kolaylığı, daha fazla sürüş keyfi, daha düşük CO2 emisyonu ve daha fazla menzil için LPG’nin gücünden yararlanıyor.
 
*Veriler, seçilen opsiyonlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

DACIA JOGGER HYBRID 2023 YILINDA YOLLARA ÇIKACAK
 
2023 yılında ürün gamına bir hibrit motor eklenecek. Dacia Jogger, hibrit teknolojiye sahip ilk Dacia modeli olacak. Daha fazla bilgi ilerleyen dönemlerde paylaşılacak.
 
SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ
 
Dacia Jogger, ailelerin C segment bir araçta aradıkları; yol tutuşu, konfor ve güvenlik olmak üzere her şeyi sunuyor ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Ses yalıtımı sürüş keyfini desteklerken, tarz ve performansı birleştiren aerodinamik tasarım dikkat çekiyor. 

KONFORLU BİR SÜRÜŞ İÇİN KULLANIM KOLAYLIĞI
Dacia Jogger, ilk sürüş anından itibaren dengesi ve yol tutuş özellikleriyle güven veriyor. Uzun dingil mesafesi kadar geniş ön ve arka iz açıklığı ile yola çok iyi oturuyor. Değişken destekli elektrikli hidrolik direksiyon sistemi sürüşü kolaylaştırıyor ve manevra eforunu %36 oranında azaltıyor. Kısa huzmeli (15 m) ve uzun huzmeli (55 m) farların menzili sürücüye optimum görüş sağlıyor. Arkadan aydınlatmalı düğmeler, sürücüye dönük gösterge paneli ile ergonomik direksiyon simidi sürüşü daha da keyifli hale getiriyor.
 
SÜRÜŞ KONFORUNU DESTEKLEYEN SESSİZ YOLCU KABİNİ
Dacia Jogger'ın güçlendirilmiş ön gövde yapısı motor titreşimini azaltmaya yardımcı oluyor. Bagaj kaplamalarının kalınlığı, bagaj kapısının ve kapıların üst kısmında bir rüzgarlık kapılarla gövde arasındaki boşluğu ortadan kaldırarak yol gürültüsünü azaltıyor. Ayrıca yol rüzgarının gürültüsünü azaltmak için gövde ile ayna muhafazası arasına ek conta uygulanarak aerodinamik rahatsızlık azaltılıyor.
 
GELİŞMİŞ AERODİNAMİZM VE VERİMLİLİK
Aerodinamik verimlilik, tasarım ve mühendislik ekipleri tarafından özenle ele alındı. Yeni Dacia Jogger, arkaya doğru alçalan bir tavan çizgisine, gövde altı kaplamalarına ve önde aerodinamik kanatlara sahip. Ayrıca düşük sürtünmeli rulmanlarla sürtünme azaltıldı. Tüm bu detaylar aracın CO2/yakıt verimliliğine katkı sağlıyor