Corolla 1.6 Benzinli modelini kullanan müşterilerilerine benzer bir profilin 1.5 Dynamic Force Benzinli modelini de tercih ettiğini gözlemleniyor. Yeni teknoloji 1.5 motorun yakıt tüketimi anlamında 1.6 motora kıyasla yüzde 17 civarında tasarruf sağlıyor olması benzer profilde daha fazla müşteriyi Toyota ailesine katacağını öngörülüyor. Bunun yanı sıra 12. Jenerasyonu ile birlikte hibrit versiyonu ilk kez satışa sunulan Corolla sayesinde daha genç ve teknoloji kullanımı yüksek kesimi de hedefler arasında ter alıyor. 

Toyota, Corolla Sedan'ı daha fazla verimlilik sunan yeni 1.5L Dynamic Force güç ünitesi ile sunacak. Türkiye’de üretilen Toyota Corolla Sedan’ın yeni motor seçeneği olan 1.5L Dynamic Force, Avrupa’daki yeni emisyon standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildi.  Toyota’nın yeni 1.5L Dynamic Force motoru, düşük tüketimi ve çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni 3 silindirli 1.5 litrelik motor, modern TNGA tasarımı sayesinde daha düşük ağırlığa sahip ve daha az yer kaplıyor. Bununla birlikte yakıt tüketim ve CO2 salımlarında yüzde 17 oranında iyileşme sunuyor.  Yeni 1.5L Dynamic Force, ileri teknolojisi ve geliştirilen özellikleriyle birlikte daha iyi hava yakıt karışımı sunarak daha yüksek termal verimlilik ve daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni 1.5 litrelik motor, WLTP ölçümlerine göre 127-139 g/km CO2 ve 5.6-6.2 lt/100 km birleşik tüketim değerine sahip. Toyota Corolla Sedan’da tercih edilebilecek 1.5L Dynamic Force motor, 10 ileri otomatik şanzıman veya 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirilebilecek.

3 Silindirli Benzinli Motor ve Multidrive S özellikleri

*1.5 Litre Dynamic Force 3 Silindirli motor daha yeni teknolojilerle birlikte tüketicilere sunuldu. Bu sayede daha yüksek termal verimlilik ve daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon elde edildi.


*1.5 litre motora Ocak 2021 itibari ile kullanılan yeni emisyon regülasyonlarına uyum sağlamak adına geçiş yapıldı. Dolayısıyla daha çevreci bir motor olarak tasarlandı.

*Daha ulaşılabilir satın alma maliyetleri. Segmentinin en düşük tavsiye edilen fiyatına sahip benzinli otomatik vitesli aracı olarak öne çıkıyor.

*Yeni motor sayesinde yüzde 40 termal verimlilik elde edildi ve bu benzinli motor içerisinde dünyadaki en iyi oran.

*CO2 emisyonlarında yüzde 17’ye kadar ve yakıt tüketiminde ise yüzde 16 oranında iyileşme elde edildi.

*Yeni motorun 3 silindirli olması ve yeni teknolojiler sayesinde daha motor bloğunun ağırlığı azaltıldı. Böylece aracın önündeki ağırlık azalırken ağırlık merkezi de ortaya yaklaştı. Bu sayede yol tutuş daha iyileştirildi ve önden kayma riski azaldı.

*Periyodik bakım maliyetlerinde yüzde 10’a varan avantaj sağlıyor (50 bin km’ye kadar).

*Multidrive S şanzımanda, 1. vites oranında dişli kullanılıyor. Bu sayede ilk kalkışlarda daha çabuk hızlanma elde edilirken aracın içerisindeki ses de azaltılıyor.

*Multidrive S şanzıman manuel kullanımda 10 ileri vites oranı sağlıyor. Böylece daha sportif sürüşe imkan tanıyor. Direct Shift CVT aynı zamanda daha düşük yakıt tüketimi, daha düşük egzoz emisyonları sağlıyor ve güç kaybı hissedilen bir vites aralığı oluşmuyor.

*Yeni motor, 1.6 litreye göre durur vaziyette ve hareket halinde daha sessiz hale geldi. Hareket halinde gürültü seviyesi 1.6 lt’ye göre yüzde 12’ye yakın azaltıldı.