Seri üretim formuyla dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Dakar’da görev alan Kodiaq, Peru, Bolivya ve Arjantin’den oluşan rotada BARTH Racing takımında destek aracı olarak yer aldı.

 

Skoda’nın Güney Amerika koşullarıyla ne kadar iyi baş edebileceğini kanıtlamak üzere tercih edilen Kodiaq, 10 bin kilometre civarında yol kat etti. 4500 metre gibi yüksek rakımlarda yer alan bölümlerin dışında, kum, kum tepeleri ve çamurla mücadele etmek zorunda kaldı.

 

Mavi ve beyaz renklerle kullanılan Skoda Kodiaq, sadece destek aracı olarak değil, takımı ve takım ekipmanlarını taşımak için de görevlendirildi. 7 kişilik taşıma kapasitesi ile öne çıkarken, geniş iç hacmiyle de avantaj sağladı. Kötü yol şartları, düşük kaliteli dizel yakıt ve diğer tüm etkenlerle başa çıkan Kodiaq, Dakar macerasını en ufak bir sorun yaşamadan tamamlamış oldu.

 

 

Yüce Auto

* Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto bir Doğuş Otomotiv ortaklığıdır.

* Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Grubu, otomotiv sektöründe 60 yıllık bir geçmişe sahiptir.

*  Otomobil Distribütörleri Derneği’nin de kurucusu olan Orhan Yüce, aynı zamanda derneğin “Onursal Başkanı“dır.

* Yüce Auto, ISO 9001 ve VW Grup TÜV kalite yönetimi sertifikalarına sahiptir.

* Yüce Auto A.Ş. Türkiye genelinde 34 Yetkili Satış & Servis, 5 Yetkili Satıcı, 3 Yetkili Servis ve Yedek Parça Satış Noktası ile hizmet vermektedir.

* 2016 yılında 28.876 araç teslim eden Yüce Auto, bir önceki yıla göre satışlarında %30.6 artış sağlayarak %3.81’lik pazar payına ulaşmıştır.

 

Skoda Auto

* 100 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en eski otomobil üreticileri arasında yer alan Skoda, 1895’te üretimine önce bisiklet ve motosikletle başladı.

* Skoda, 16 Nisan 1991 tarihinden itibaren bir Volkswagen Group markasıdır.

* Marka, bugün dünya çapında 7 farklı modelin üretim ve satışını gerçekleştiriyor: Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Yeti, Superb ve Kodiaq.

* 2016 yılında Skoda, 20 milyonuncu aracını üretti.

* 2014, 2015, 2016 ve 2017’de bir takvim yılı içerisinde 1 milyondan fazla araç satan Skoda tarihinde bir rekor kırdı.