Geçen ay New York Borsası’nda gerçekleştirilen 4.5 milyar dolarlık işlem ile hem binek otomobil hem de ticari araç pazarına yönelik elektrikli araçlar ve içten yanmalı motorlar için çözümler geliştirmek ve araçların onarımı için gelecekte oluşacak talepleri karşılamak amacıyla yeni bir yapıya kavuşan Delphi Technologies’in Dünya Başkanı Liam Butterworth, istihdam ve üretimde ilk beşte yer alan İzmir’deki Delphi Technologies fabrikalarını ziyaret etti. Özellikle mühendislik alanında yetişmiş iş gücüne yatırıma devam edeceklerini söyleyen Butterworth, hem üretim hem de satış sonrası için İzmir’i önemli bir üs olarak gördüklerini belirtti.

Delphi Technologies Üç Ana İş Kolunda Faaliyet Gösteriyor!

Delphi’nin Güç ve Aktarım Sistemleri Bölümü’nün ismini 2017 yılının aralık ayında Delphi Technologies olarak değiştirdiklerini söyleyen Butterworth, yeni kurulan 4.5 milyar dolarlık bu şirketin üç ana iş kolunda faaliyet gösterdiğini açıkladı. “Birinci iş kolumuz, içten yanmalı motor çözümleri, yakıt sistemleri, yakıt dağıtımı ve yönetimi sistemleri ve bununla ilgili teknolojiler. İş kolumuzun ikincisi, binek ve ticari araç pazarına yönelik tahrik sistemleri için elektrifikasyon, yazılım ve kontrol çözümleri. Şirketin bu bölümü elektronik kontrol üniteleri, hybrid kontroller, invertörler, yarı hybrid, hybrid, plug-in hybrid ve elektrikli araçlar için konvertörler ile birlikte ilgili yazılım ve kontrol ünitelerine odaklanıyor. Üçüncü ve son iş kolumuz da, fren, ön takım, klima, motor yönetimi, ateşleme ve yakıt enjeksiyon sistemleri için yedek parça ve servis sağlayan satış sonrası iş birimimiz.” dedi. Bu yeni şirketin 8 Aralık'tan beri New York Borsası'nda işlem gördüğünü belirten Butterworth, “Odak noktamız, müşterilerimizin dünya genelinde yakıt ekonomisi ve emisyonlar ile ilgili artan düzenleyici talepleri karşılamasına yardımcı olan endüstriye yönelik çözümler sunmaktır.” açıklamasında bulundu.

 

Delphi Technologies Hakkında

 

Delphi Technologies, dünyanın önde gelen otomotiv orijinal ekipman üreticileri için emisyon ve yakıt tasarrufu zorluklarını çözmeye odaklanan ve dünyanın önde gelen satış sonrası hizmet çözümlerini sunan bir teknoloji firmasıdır. Merkezi İngiltere’nin Londra kentinde bulunan Delphi Technologies, 24 ülkede teknik merkezler, üretim noktaları ve müşteri destek hizmetleri ile faaliyet göstermektedir.