“Bu senedünyanın önde gelen sentetik motor yağı Mobil ile, otomobil kullanıcılarının yüzünü güldürecek yeni bir uygulamayı da hayata geçiriyoruz. Mobil 1 motor yağlarının yüksek performansını ve güvenilirliğini açıkça ortaya koyan “Mobil 1 Motor Garantisi” ile araçların üretici garantisi sona erdikten sonra otomobil motorları için ek bir koruma programı sunuyor olacağız. Üretici garantisinin ötesine geçen bu garanti, programa katılım gösteren yetkili servisler üzerinden sürücülere tamamen ücretsiz olarak sunulacak. Müşteri sadakatini artıracak ve otomobil sahiplerine çok daha rahat bir nefes aldıracak garanti uygulaması, 5 yıl ya da 160 bin kilometre boyunca devam edecek. Devrim niteliğindeki “Mobil 1 Motor Garantisi” uygulamamızı son çeyrekte Türkiye’de hayata geçireceğiz. Böylece otomobil sahipleri, araç üretici garantisinin bitip Mobil 1 Motor Garantisi’nin başlangıcından itibaren yetkili servislerde Mobil 1 motor yağlarını kullandıkları süreç içerisinde 5 yıl ya da 160 bin kilometre boyunca bizim sunduğumuz “Mobil 1 Motor Garantisi” ile otomobillerini koruma altına alabilecekler. Böylece nasıl motor sporlarında başarımızı test ediyorsak, normal araçta da kalitemizi ve dayanaklığımızı göstermeye çalışacağız.”
 
“İç Pazardaki Düşüşü İhracatla Dengeledik”
 
“2019 yılı Türkiye ekonomisi açıdan zorluklarla başlayan bir yıl oldu. Biz, 2019 planlarımızı yaparken bu tür zorlukların yaşanacağını öngörerek hazırlıklarımızı yapmıştık. Yeni otomotiv satışlarında ciddi bir daralma yaşanırken, ikinci el piyasasında buna paralel bir canlanma gerçekleşti. Araç bakımı ve düzenli yağ değişimi motorun ömrü ve performansı için hayati derecede önemli bir konu. Orta ve uzun vadede son kullanıcıların araç bakımlarına daha fazla özen göstereceklerini düşünüyoruz. Bu da motor yağı tüketimi açısından talebin artacağını öngörüyor, planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz. 2019 kolay bir yıl olarak hafızalarda kalmayacak. Ekonominin etkilendiği ancak yavaş yavaş iyileşme sinyallerini gördüğümüz bir yıl oldu. Yurtiçindeki satışlarımız bir miktar düşmüş vaziyette fakat, daha az düştüğü için pazar payı kazandığımızı görüyoruz. Diğer yandan ihracatımız arttı ve bu iç pazardaki satışlarımızı dengeledi. 2020’nin çok daha iyi bir yıl olacağını inanıyorum. Özellikle son çeyreğe baktığımızı iyi sinyaller de almaya başladık.
 
“Türkiye 500 milyon litrelik pazarla Avrupa’nın dördüncü büyüğü”
 
“Mobil’in dünyada 30 adet fabrikası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiye’de ve bu durumdan dolayı bizler çok gurur duyuyoruz. Çünkü biz, Türkiye’deki fabrikadan tüm Orta Asya’yı, Balkanları, Güney Rusya’yı ve Türkiye’yi besliyoruz. İsrail de dahil olmak üzere toplamda 14 ülkeye Türkiye’den ihracat yapıyoruz. Türkiye’de 500 milyon litreye yakın bir madeni yağ pazarı bulunuyor. Bu bakımdan Avrupa’nın 4’üncüsü konumundayız. İngiltere, Almanya ve Fransa’dan sonra biz geliyoruz. Tabi bu pazarda pek çok oyuncu var. Mobil ise sunduğu kalite ve güvenle hem otomobiller için iyi bir arkadaş hem de tüketiciler için önemli bir seçenek olarak rakiplerinden ayrılıyor.”