Volkswagen CEO'su Herbert Diess, yakın zamanda yaptığı bir yolculuk sırasında Ionity şarj istasyonu kullanma konusundaki hayal kırıklığını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Diess, ID.3 ile Avusturya'daki Brenner Geçidi'nden geçen bir yolculuğa çıktı . Brenner Geçidi boyunca dört Ionity şarj noktası var fakat Diess bunlardan birinin çalışmadığını ve diğer üçünün kullanımda olduğunu söyledi. Bu nedenle, bir şarj istasyonu bulmak için İtalya'nın Trento kentine gitmeye karar verdi, ancak bulduğu şeyden pek memnun değildi.

Şirketin CEO'su Linkedln hesabında "Banyo yok, kahve yok, hizmet dışı/bozuk şarj noktası, üzücü bir durum" diye yazdı . “Üstün bir şarj deneyiminden başka bir şey değildi, IONITY!” yazdı. 

Ionity, birkaç yıl önce BMW, Daimler, Ford ve Volkswagen arasında bir ortak girişim olarak kuruldu ve 2020'nin sonlarında Hyundai ortaklığa katıldı. Avrupa'da Ionity ağında yüzlerce hızlı şarj istasyonu var, ancak VW'nin patronu, şirketin sağladığı deneyimin kusursuz olmaktan çok uzak olduğunu söyledi.